Back to Question Center
0

Tip Saka Semalt: Cara Titik A Email Scam kanthi Bener?

1 answers:

Penipu tambah akeh nggunakake email scam kanggo nyolong korban sing ora curiga. Sanadyan liyane lan luwih saka trik sing terus-terusan dipamerake, penipu koyone tansah dadi langkah maju, lan dheweke bakal nindakake apa wae kanggo ngarahake wong dadi penipuan. Akibaté, kadhangkala angel banget kanggo mbedakake email sing phishing saka sing asli. Nanging ana sawetara pratinjau email sing umum - buy back link.

Michael Brown, Customer Success Customer Semalt Layanan Digital, nawakake sampeyan kanggo mriksa tandha-tandha dhasar ngisor email phishing:

Sampeyan ora miwiti tumindak

Nalika sampeyan nampa email sing nuduhake yen sampeyan wis menangake lotre utawa agensi sing wis ngrampungake resume lan menehi sampeyan proyek, ana masalah. Sampeyan ora tau tuku tiket lotere utawa nglamar kanggo proyek kasebut. Sampeyan bisa uga manawa pesen email minangka scam.

Email njaluk informasi pribadhi

Iki cara paling umum penipu kanggo nyolong informasi saka individu. Email scam bakal kerep nyuwun informasi sing ora cocog karo tujuan sing dikirim. Contone, email scam karo penawaran proyek bisa njaluk tanggal lahir lan rincian bank sampeyan. Perlu malah luwih kanggo njaluk bukti identitas panjenengan, lan tegese ngirim salinan ID utawa paspor. Ing kasus kasebut, sampeyan kudu mandheg lan takon dhewe: sing perusahaan perlu kabeh rincian iki sadurunge sampeyan wis mlebu kontrak proyek?

URL ngandhut jeneng domain sing ora biasa

Scammers tansah gumantung marang korban sing ora duwe informasi babagan ora normal. Ing kasus iki, padha nuntun individu sing ora ngerti carane domain situs web dijenengi. Miturut struktur penamaan DNS, bagéan pungkasan saka domain manawa minangka sing paling akeh informasi. Jeneng domain help.paydayloans..com bisa dadi domain anak saka paydayloans.com. Jeneng domain utama iki ditemokake ing pungkasan jeneng domain anak. Scammers sing niru perusahaan asli bakal nggawe jeneng domain kaya paydayloans.com.scamdomain.com. Kaya jeneng domain ora bakal metu saka paydayloans.com amarga paydayloans.com ana ing sisih kiwa jeneng domain digawe.

Gunakake huruf kapital lan tandha tandha (17)

Paling e-mail scam ditulis kanthi harfiah, nggunakake basa dhasar lan ora profesional, duwe kesalahan ejaan lan asring nganggo huruf kapital lan tanda seru ora trep. Email scam sing dikirim menyang pencari kerja bisa nyoba nggunakake tembung sing cedhak karo deskripsi proyek, nanging ora bakal jelas. Pesen kasebut kanthi swara bisa diisi kanthi lengkap utawa ora ono gunane. Penipuan proyek scam uga bakal ora katon kanggo kepinteran sampeyan. Padha bisa menehi akeh rincian babagan peran nanging banget sethithik informasi babagan setel skill tepat sing dibutuhake kanggo proyek kasebut.

Email njaluk sampeyan ngirim dhuwit

Ora masalah yen dhuwit kanggo nutupi biaya (pajak, biaya, lan liya-liyane). Sembarang email sing njaluk dhuwit meh mesthi dadi scam. Lan elinga, sampeyan ora bisa oleh hit nggunakake email pisanan. Scammers sing cerdas bakal nyoba nggawe kapercayan maneh sadurunge njaluk dhuwit. Aja tiba ing trick. Apa padha njaluk sampeyan ngirim dhuwit ing email pisanan utawa sepuluh, iku isih dadi scam.

Yen ana babagan email sing ora bener, ana kemungkinan sing dhuwur iku ora asli. Yen pesen email sing ditampa mesthi curiga kanthi cara, paling apik yen ora njupuk tindakan sing diarahake lewat email lan kanthi cepet mriksa keasliane.

November 28, 2017