Back to Question Center
0

Semalt Nerangake Apa Penting Kanggo Ngilangi Alamat IP Saka Akun Google Analytics

1 answers:

Nalika akun Google Analytics wis persiyapan, penting kanggo mesthekake yen situs kasebut ora kacatet karo data bajingan, sing bisa gumantung saka kunjungan situs web. Kunjungan iki bisa kalebu dhewe utawa malah karyawan sampeyan manawa ana. Mulane, iku penting kanggo ngilangi kabeh alamat IP sing ora pengin kanggo nyegah data saka nampilake ing akun Google Analytic. Pemblokiran kunjungan iki bisa ditindakake kanthi ngunjungi menu Admin lan ngedit pilihan Filter-filter.

Oliver King, Manager Semalt Customer Success, Oliver King, nyatakake yen kabeh komputer sing nggunakake Wi-Fi padha duwe alamat IP sing padha lan, mulane, dikalahake yen data kasebut ora perlu dibayangke ing akun Analytic Google - bar height folding outdoor table. Alamat IP bisa diidentifikasi kanthi ngunjungi situs iki: https://www.whatsmyip.org/; kabeh alamat IP liyane sing kudu diblokir bisa diidentifikasi kanthi nggunakake pranala sing padha. Yen pranala digunakake jumbuh asil nuduhake alamat IP, jeneng host, lan agen panganggo. Sampeyan bisa njupuk informasi liyane ing jaringan saka tautan iki. Informasi liyane sing bisa diduweni saka link kalebu:

  • Scanner port
  • Kompresi HTTP
  • Traceroute
  • Ping
  • WHOIS lan DNS
  • peringkat situs web
  • Lokasi IP
  • Headers HTTP

Perlu dicatet yen Wi-Fi wis dicabut, banjur alamat IP sing beda bakal dikembangake nggunakake tautan sing padha. Alamat IP uga bisa diduweni kanggo ponsel lan tablet, sing nggunakake menara sel kanggo ngakses internet yen ora nggunakake Wi-Fi.

Carane ngilangi alamat IP saka Google Analytics?

  • Bab pisanan iku mlebu ing akun Google Analytics.
  • Sawise nglebokake akun Google Analytics, sampeyan kudu milih profil kasebut.
  • Sawise profil wis dipilih, sampeyan mesthine milih menu Admin.
  • Ing menu Admin, Pilihan Kabeh Filter kudu dipilih ing opsi akun.
  • Ing menu Kabeh Filter, langkah sabanjure kanggo ngeklik tombol Nambah Filter.
  • Nyaring kudu diwenehi jeneng. Jeneng Filter bisa dadi jeneng pilihan.
  • Tipe panyaring kudu tetep kaya wis ditemtokake.
  • Tipe filter kudu nuduhake "Ngilangi + lalu lintas saka alamat IP + sing padha karo".
  • Masang alamat IP sing dijupuk saka pranala kasebut ing ndhuwur.

Sawise prosedur sing kasebut ing ndhuwur wis diterusake, data historis sadurungé tetep isih kena pengaruh alamat IP. Nanging, yen proses kasebut bakal diikuti, data kasebut ora bakal dicithak saka titik kasebut. Iki bakal nggawe manawa data sing dilaporake ora bakal kena pengaruh data nakal, sing bakal mimpin statistik palsu. Sawise kunjungan sing ora dikepengini diilangi saka akun Google Analytics, data statistik dipercaya bisa diduweni sing bisa digunakake kanggo ningkatake lan marketing situs web luwih apik.

November 28, 2017