Back to Question Center
0

Semalt Expert: Masalah Potensial Ing Data Google Analytics Lan Cara Ndandani Iku

1 answers:

Ora diraguhi, Google Analytics wis nambah efektifitas pengambilan keputusan kanggo pamilik situs web. Lalu lintas situs web ing Google Analytics nemtokake kinerja situs. Kaya data bisnis sing migunani kanggo nggawe keputusan, informasi ing Google Analytics ngirim nggambarake akurasi.

Sajrone artikel iki, Julia Vashneva, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , bakal ngrembug masalah sing paling nyebar ing Google Analytics lan cara kanggo ndandani.

Self-Referrals

  • Definisi

Kaca-kaca ing domain situs web bisa ngasilake lalu lintas rujukan. Sesi lalu lintas sing nyata bakal ngganggu pengunjung salah ing Google Analytics - угловые модульные диваны.

  • Panyebab

Self-referrals bisa generate amarga kesalahan kasalahan kalebu kode tracking missing, tagging sing ora bener ing cross-domain, etc.

  • Nemokake-Out

Panaliten babagan laporan ngubungake ing Google Analytics bisa mbedakake masalah kasebut.

  • Ndandani Timer Indikasi

Priksa manawa laporan babagan data angkoro menyang wong sing nangani situs web kasebut. Lacak situs web nggunakake setelan konfigurasi Google Analytics. Referensi-referensi pribadi sing terus-terusan uga mbutuhake pangaturan implementasine salib-domain utawa ngilangi paramèter UTM ing pranala situs web.

Spam Referral

  • Definisi

Lalu lintas palsu sing kacathet ing Google Analytics bisa nyebabake transaksi lalu lintas bola-bali. Wong-wong mau ngeculake statistik Google Analytics nyebabake mundhut data substansial.

  • Sabab

Palsu data saka server Google Analytics sing digawe liwat Panentu protokol utawa wong ngobrol situs web tanpa mblokir Tindakan saka Analytics bisa ndhaftar minangka pengunjung situs web.

  • Nemokake-Out

Spam referral ora duwe jeneng host. Lalu lintas nduweni kecepatan ngebur 100 persen, rata-rata durasi sesi 0,00 detik lan 1 kaca per kunjungan sesi. Laporan Google Analytics nggambarake sumber lalu lintas anyar sing ora diakui utawa palsu.

  • Nganyari Spam Referrals

Ngilangi referal Spam kanthi nggunakake setelan Google Analytics nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Pindhah menyang Filter-filter.
  • Pilih "Nambah Filter."
  • Klik ing "Custom"
  • Klik ing "Kalebu"
  • Milih "Hostname"
  • Nemtokake kabeh Jeneng host kanggo ngirim data menyang Google Analytics
  • Klik Aplikasi
  • Kanggo jinis spam diarani "crawler."
  • Tindakake langkah 1-3
  • Pilih "Ngilangi."
  • Pilih "Sumber Kampanye"
  • Ketik jeneng sumber
  • Aplikasi

Informasi pribadi sing bisa ditemokake

  • Definisi

PII minangka rincian pribadi sing digunakake kanggo ngenali pangguna. Google bisa ngilangi akun kasebut kayata melarang PII ing Google Analytics.

  • Sabab

Formulir lan panelusuran bar sing mbutuhake data pribadhi bisa ngliwati URL menyang Google Analytics tanpa enkripsi kanggo nggawe data PII.

  • Nemokake-Out

Njaluk laporan Google Analytics lan nggoleki telusuran ing kolom sing diwenehake kanthi masangake:

  • Kontak Fisik: Tempel \?. * \ B (St (reet)? | Ave (nue)? | B (ou)? Le? V (ar)? D | Rd | b)
  • Informasi bank: Tempel \?. * ([=:,!] |% 2 [1C]) (4 [0-9] | 5 [1-5] | 2 [2-7] | 6 [05 ]] (([\ s +., -] |% 2 [0B1C]) * \ d) {12} ($ | [& #:,!%])
  • Keamanan sosial: Tempel \?. * ([=:, |] |% 2 [1C]) d {3} -? \ D {2} -? \ D {4} ,!%])
  • Kode pos: Tempelake \.. * ([=:,!] |% 2 [1C]) \ d {5} (\ s | \ + |% 2 [0B]) * - (\ s | + |% 2 [0B]) * \ d {4} ($ | [& #:,!%])
  • Nomer telpon: Ngirim \?. * ([=:,!] |% 2 [1C]) (\ (| ? \ ($ | [& S: ,!%])
  • Kanggo alamat email: \?. * (@ | @)

Ngatasi masalah

Hubungi pangembang kanthi cepet kanggo pitulungan ing kasus paramèter PII ing Google Analytics. Nanging, langkah-langkah ing ngisor iki sing nggunakake Google Tag Manager bisa mbusak paramèter saka URL sing dibayangke ing Google Analytics.

->
  • Kustomake URL tampilan.
  • Nguji properti Google Analytics.
  • Rasakna label pageview ing test AU
  • Gunakake tag # 3 kanggo nyoba lan medhot tag.
  • Deleng URL ing Google Analytics kanggo netepake sing digunakake.
  • Rampung lan publikasi konfigurasi.

Setelan ing Google Analytics njamin babi hantu lan spam kanggo njamin data sing dijupuk akurat lan dipercaya. Supaya bisa nganggo.

November 28, 2017