Back to Question Center
0

Semalt: Cara Ndadhangake Facebook Scam Claiming "Akun Sampeyan Bakal Mateni"

1 answers:

Michael Brown, Manajer Customer Sukses Semalt , ngelingake kabeh pangguna internet sing ana jinis phishing tartamtu sing digunakake para peretas kanthi nargetake kedhaftar Facebook. Notifikasi kasebut biasane ing wangun kirim sing nuduhake akun Facebook saiki wis arep dipateni. Alesan sing diwenehake yaiku pangguna sijine jeneng palsu ing akun kasebut, ngetokake konten sing nyerang ing garis waktu, utawa masalah liyane sing bisa dilapurake dening pangguna Facebook liyane. Nanging, pangandikane panganggo ora perlu kuatir amarga bisa mbantu masalah kasebut. Dadi, banjur menehi link sing banjur diklik, sing mesthine ngonfirmasi legitimasi akun kasebut - telehealth care.

Phishing minangka kegiatan dening para peretas kanggo nyamarake awake dhewe minangka entitas nyata kanggo ngobrol kedhaftar menyang nyedhiyakake informasi pribadhi. Ing kasus kasebut, para peretas nyamar minangka tim Keamanan Facebook. Pesen kasebut wis teka saka wong-wong mau lan nduweni segel Tim Facebook supaya katon kaya perusahaan mlebu ing.

Pesen nduweni kabeh ciri sing wis ditemtokake saka scam panipisan. Rancangan pesen kasebut yaiku kanggo nggayuh pangguna sing ora ngerti kanthi klik ing link kasebut lan banjur nyebarake rincian Facebook. Rincian sing paling ditemokake minangka rincian login akun, bebarengan karo tembung sandhi sing bakal ditindakake..Nalika ngeklik pranala, dheweke ngarahake menyang kaca sing meh mirip karo Facebook banjur njaluk email lan tembung sandhi. Sawise wong teka rincian kasebut, jendhela nyembul katon nuduhake yen padha wis kasil dikonfirmasi akun lan wis mutusake masalah. Akibaté, kaca bakal diunggahaké lan banjur njupuk panganggo bali menyang asli, lan kaca Facebook asli.

Masalah kasebut wiwit sawise informasi iki ana ing tangan para penjahat phishing. Bisa digunakake kanggo ngunci pangguna metu saka akun kasebut lan ngowahi dadi sumber saka pesen spam lan scam sing disebarake menyang pangguna liyane. Wiwit pesen bakal diwenehi jeneng pemilik, panampa pesen ora bakal nggatekake email sing mbebayani. Padha uga milih kanggo ngganti jeneng akun kanggo maca "Facebook Keamanan" banjur ngirim pesen sing padha karo wong ing daftar kontak. Halaman Facebook resmi wis dadi sebabe para penjahat iki kudu kreatif karo struktur jenenge. Padha nglakoni kanthi nambah karakter aneh ing jenenge. Wiwit kedhaftar bisa uga nemokake dhewe menehi email lan sandhi, peretas phishing bisa uga nambah menyang gaman spam lan scam kampanye.

Peretas padha uga nggunakake kaca palsu kanggo ngirim pesen "diaktifake" ing kaca komentar publik. Sawise nglakoni, penulis asli nampa kabar sing bisa katon kaya tim Facebook Keamanan.

Penting kanggo kedhaftar kanggo njupuk cathetan saka pesen, pesen, utawa email saka wong sing ngakoni minangka bagian saka tim dhukungan Facebook utamané yen padha nandheske manawa tautan sing diwenehake bakal mbantu ngatasi masalah tartamtu. Pesen kasebut nduweni tata bahasa sing ora biasa, karakter aneh, pranala, lan lampiran. Yen ana wedi babagan masalah karo akun, kudu ngetik URL ing bilah alamat browser utawa liwat app perusahaan. Sembarang masalah karo akun kudu katon nalika sampeyan mlebu.

November 28, 2017