Back to Question Center
0

Pandhuan Saka Semalt: Cara Ndadhangake Kabeh Spam Sing Dadi Telpon

1 answers:

Ting Ting. Sampeyan mung nampa pesen. Sampeyan sijine koran kasebut, ngetokake kanthong celonone lan narik ponsel sampeyan. Arrgh. Sampeyan nangis. Sampeyan maca kaya iki: 'Nyata Rolex Watch, 30% Off' - safe grain storage. Sampeyan mriksa nomer pangirim sing ngarep-arep wong iku sampeyan ngerti lan sampeyan sadhar yen sampeyan wis tau ndeleng sadurunge. Sampeyan wis spammed.

Julia Vashneva, Semalt Karyawan Sukses Manager Senior, ngandarake yen ing dina iki, smartphone wis dadi target kampanye iklan sing ora disengaja. Kadhangkala pangirim kasebut minangka bisnis sing sah (salah siji sing sampeyan seneng banget menehi nomer) nanging asring kaping, padha saka nomer palsu iklan produk palsu lan / utawa nawakake. Sampeyan bisa mikir yen iki minangka kampanye telemarketing sing berkembang. Padha ngganggu, nanging sampeyan bisa mblokir supaya apik.

Prasyarat

Yen sampeyan ngira yen spam iku mung kakehan, sampeyan bakal kaget ngerti yen ilegal kuwi. Federal Trade Commission (FTC) nyatakake yen ora bisa ngirim pesen komersial apa wae menyang piranti nirkabel (kalebu pager lan ponsel) kajaba panrima milih kanggo pesen kuwi. Minangka, ora ana salah yen organisasi sampeyan sesambungan kanthi reguler nyuwun ijin kanggo ngirim sampeyan infomersial. Nanging hukum kasebut mbebasake pesen non-komersial kaya survey lan pesen politik.

Apa sing kudu sampeyan tindakake yen sampeyan tetep nampa pesen saka entitas sing durung tau krungu? Inggih, ana kesempatan sing apik sing ngalang-alangi hukum. uga ora bakal dikalahake.Yen sampeyan nampa pesen teks sing njaluk Pin utawa sandhi sampeyan,

Blokir nomer pangirim

Iki bisa dipigunakaké minangka cara paling gampang lan paling gampang kanggo nyisihaken spam. Ing aplikasi olahpesen sing disenengi, mblokir pangirim. Apike, pangirim ora weruh yen sampeyan wis diblokir. Ing piranti Android, klik telung titik vertikal ing pojok sisih ndhuwur. Pilih "Wong & Pilihan" banjur "Blokir". Ing iPhone, tinimbang telung titik banjur rampung kanthi blocking nomer kasebut.

Laporan menyang panyedhiya layanan

Sampeyan bisa dadi isi kanthi pamblokiran pangirim Nanging Federal Trade Komisi ora bakal ateges yen sampeyan dileksanakake tugas kewan: nglaporake kesalahan. Wigati babagan panyedhiya layanan seluler, sampeyan bebas nahan spammers tanggung jawab. Ngerteni nomer khusus sing didadekake jaringan kanggo nglaporake kasus kasebut. Yen luwih akeh sing teka bebarengan kanggo nglawan spammers, donya bakal weruh kurang akeh spam pesen.

Nglindhungi diri

Ayo njupuk skenario sing entuk dhesekan kanggo ngerteni sapa wong sing ana ing pesen spam. Bakal dadi wektu sing tepat? Mbokmenawa ora. Kemungkinan sampeyan ora bakal nanggepi respon. Ide ana kene gampang. Iku ora becik kanggo sesambungan karo pangirim. Pucuk sing paling apik bakal diblokir lan / utawa dilaporake menyang panguwasa.

A ati-ati. Aja klik pranala ing kasedhiya ing pesen teks. Saliyane iki, ora nanggepi panjalukan kanggo rincian login akun email panjenengan, rincian kartu kredit utawa informasi pribadi liyane.

November 28, 2017