Back to Question Center
0

Pakar Semalt nemtokake Tip Anti-Malware

1 answers:
->

Malware nuduhake kabeh perangkat lunak mbebayani sing entuk dadi sistem komputer asring tanpa kawruh saka pemilik. Virus, adware, lan spyware minangka sawetara malware paling umum. Malware bisa ngrusak utawa ngendhaleni operasi komputer, nyolong informasi, ngidini akses ora sah menyang sumber daya sistem, nyebabake kacilakan utawa pembekuan, lan akeh gangguan liyane.

Penulis malware biasane nglebokna pangguna menyang ngundhuh file angkoro, lan mulane jinis paling malware entuk sistem komputer sing ora disenengi.

Penting banget kanggo njupuk pandelengan sing perlu kanggo ndeteksi malware lan nyegah saka nginfèksi lan ngrusak sistem sampeyan.

Jack Miller, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , nemtokake sawetara cara sing bisa dipercaya:

1 - vps server hosting cheap. Gunakake anti-virus sing paling anyar lan aplikasi patches

Iki minangka salah sawijining tumindak sing paling penting saben pemilik komputer / pangguna kudu njaga supaya komputer dijaga saka infeksi malware. Tansah nggunakake proteksi anti-virus sing paling anyar lan nginstal nganyari piranti lunak lan patches nalika lagi dirilis.

Nggunakake pangayoman anti-virus anyar uga mbantu ngundhuh unduhan "drive-by" - skrip ing situs web angkoro sing mbukak lan nginstal malware sacara diam-diam.

Iku penting kanggo sampeyan ngelingi yen ora kabeh sumber patch lan nganyari bisa dipercaya. Tansah njamin yen sampeyan nganyari piranti lunak aplikasi saka panyedhiya utama kayata Microsoft, Apple, Adobe, lan Java.

2. Aja klik pranala utawa lampiran ing email sing curiga

Email wis digunakake kanggo nyebar malware supaya suwe. Biasane, email sing digunakake kanggo maksud iki bakal ngemot file malware minangka attachment. Email uga nyedhiyakake pranala sing nggawa sampeyan menyang situs web banjur sampeyan kanthi manual bakal nginstal malware utawa nindakake download "drive-by". Supaya malware dikirim liwat email:

  • Aja klik pranala utawa mbukak lampiran email yen email kasebut saka sumber sing ora dingerteni utawa ora bisa dipercaya..
  • Malah yen sampeyan ngerti sumber nanging email katon curiga, hubungi panyobi dhisik lan konfirmasi apa lampiran utawa pranala babagan.
  • Aja mbukak lampiran email ending karo .bat, .exe, .vbs, utawa .com.

3. Ngati-ati ing trik teknik sosial

Teknik sosial minangka teknik kanggo ngapusi wong menyang tumindak. Iku ora masalah sing ala saben ngomong, nanging panyebar malware bisa digunakake kanggo nyebar pranala ala. Biasane wong nggunakake macem-macem cara kanggo nyekel aturmu lan klik link menyang situs web angkoro. Sawise sampeyan ngunjungi situs, malware diinstal ing sistem sampeyan.

Sawetara metode teknik sosial populer kalebu:

  • Link baiting - nyediakake teaser kanggo ngasilake kapentingan ing isi sing disedhiyakake
  • Tandha popup - popup sing ngandhani yen piranti sampeyan duwe masalah lan supaya sampeyan ndandani, sampeyan kudu ngeklik tandha. Tautan bisa mimpin sampeyan nginstal perangkat lunak (yaiku malware). Unduh "drive-by" uga bisa diwiwiti liwat tandha popop.
  • Pamuter media - malware uga bisa disebarake liwat pamuter media kanthi cara iki: mungkin sampeyan wis ngunjungi situs web lan nemokake video sing menarik. Nanging kanggo sampeyan muter, situs web ngandhani yen sampeyan kudu nginstal piranti lunak pamuter media tartamtu. Nanging, kanthi nyata, sampeyan bakal nginstal malware.

Sampeyan bisa ngalahake trik iki kanthi ora ngeklik utawa nglakoke sembarang jendhela sembulan sing katon. Lan piranti lunak pamuter media, tanpa mangerteni carane narik kawigaten video kasebut, ora tau instal piranti lunak sing disaranake. Kanggo njaga piranti sampeyan dilindhungi, tansah instal piranti lunak saka situs web sing dipercaya.

4. Gunakake program enggo bareng file kanthi wicaksana

Situs web lan program pangiriman file bisa ngemot malware. Sampeyan ora bisa instal program malware nalika sampeyan instal program Peer-to-Peer (P2P). Uga, sampeyan bisa nampa malware sing disamur minangka file video utawa musik kanggo diundhuh.

Tansah mesthine manawa piranti lunak P2P sing pengin diinstal diuripake malware gratis. Uga, sampeyan ora kudu ngidini ngunggah P2P utawa mbukak berkas sing diundhuh sadurunge nyilikake virus.

Para penjahat cyber bakal tansah ngrancang piranti lunak sing mbebayani lan disebarake kanggo entuk kabecikan. Saben uwong kudu waspada babagan ngayomi sistemane.

November 28, 2017
Pakar Semalt nemtokake Tip Anti-Malware
Reply