Back to Question Center
0

Metodhe Expert Expert Metode Ngetokake Lan Ngilangi Malware

1 answers:

Malware iku istilah sing diciptakaké saka rong tembung "angkoro" lan "piranti lunak." Ana sawetara alasan yèn sapa waé bakal nemokake piranti malware. Malware nduweni potensial kanggo nabrak komputer utawa piranti seluler, nglakoni penipuan, njupuk data spesifik pangguna, utawa ndelok pangguna. Kanthi cara sing padha ana sawetara program malware kaya cara sing nginstal mau bisa njupuk formulir sing beda. Temenan, peretas ora mbutuhake idin pangguna kanggo nginstal malware kasebut - enviando formulario para email html. Cara paling apik kanggo pertempuran malware yaiku kanggo nyegah panyerang nginstal perangkat lunak malware kasebut ing papan sing sepisanan. Siji uga bisa ngetrapake sawetara langkah kanggo netepake kondisi sistem kasebut yen dheweke ngerti dheweke wis dadi korban.

Jack Miller, salah satunggaling pakar terkemuka Semalt , nyawang sawetara tips migunani supaya komputer aman saka malware.

Nganyari Keamanan Komputer Teratur

Komputer tetep direksa nalika pangguna masang anti-malware, program antivirus, lan nyetel firewall. Kabeh sistem kudu nggawe setelan sing dideteksi kanggo ndeteksi update lan patches kanthi otomatis. Tansah eling kanggo nggawe serep data sepisan anggone bisa.

Vigilance in Downloading and Installing New Software

Sawise pangguna nyoba nginstal program anyar ing piranti, dheweke kudu nggawe manawa diwiwiti saka situs web sing dipercaya. Uga, nalika nglakoni, sampeyan kudu ngelingi supaya keamanan komputer dhuwur kanggo ngenali manawa download sing ora sah dening pemilik.

Tansah Ngawasi Kabeh Email

Ana pirang-pirang nalika email phising njupuk formulir email sah..Aja nganggep yen email katon saka situs sing dipercaya, sing aman. Kabeh email karo email sing ditempelake bakal nimbulake resiko kanggo komputer individu, lan pangguna kudu ngenteni saka ngeklik. Uga, pangguna ora kudu ngundhuh lampiran apa wae sing kasedhiya karo email.

Ati-ati saka Nolak Windows

Kadhangkala panganggo internet bisa nemokake popup cukup ngganggu. Iku pancen angel diparani amarga peretas kadhang nggunakake popup iki kanggo nyebar malware. Ana pirang-pirang blocker saka situs sah sing bisa digunakake kanggo nyegah ing ngendi wae. Nanging, yen siji luwih ditrapake kanggo ngundhuh blocker muncule, utawa milih ora, banjur padha ora kudu ngeklik pranala sing katon ing popup. Anane apik kanggo ngurangi frekuensi bisa nimbulaké bebaya luwih becik tinimbang sing becik. Pungkasan, siji kudu tetep ora ana perangkat lunak sing diiklanake liwat popup. Jenis taktik sing luwih umum sing digunakake dening peretas yaiku kanggo ngirim pop-ups menyang pangguna sing ngumumake yen wis nemokake malware ing komputer. Padha banjur kalebu pranala sing bisa dianggo para pengguna kanggo miwiti mbenerake masalah kasebut. Nanging, pranala iki minangka medium sing digunakake kanggo nyebar malware.

Apa Sistem Wis Terinfeksi?

Deleng gejala kasebut:

  • Sistem iki alon banget, tetep nabrak, lan ngasilake akeh pesen kesalahan nalika njupuk request layanan.
  • Jumlah iklan nyembul nambah kanthi signifikan.
  • Toolbar lan lambang misterius sing metu saka ngendi wae
  • Sistem ora ngowahi situs utawa homepage sing wis dikarepake.

Nggawe Tindakan yen Terinfeksi

Yen malware wis nganggo komputer:

  • Ngenteni nggunakake komputer kanggo nangani keuangan apa wae.
  • Nemtokake kondisi piranti lunak keamanan lan apa iku paling anyar.
  • Pindai komputer kanggo piranti malware lan uripake maneh kanggo ngganti owah-owahan.
  • Melu profesional TI yen sistem duwe masalah.
  • Ngandhani personel liya sing nggunakake komputer uga statuse.
November 28, 2017