Back to Question Center
0

Kawruh Saka Semalt: Bebaya Pangan Kanggo Penipuan Proyek Internet

1 answers:

Nemokake sawijining pekerjaan minangka tugas sing nggumunake dhewe amarga luwih akeh nyedhiyakake tenaga kerja tinimbang kabutuhan. Kolam renang gedhe saka para pencari kerja sing metu ana ndadekake target sing lembut kanggo penipu internet lan scammers. Kita sastra teka liwat atusan lowongan lowongan online lan nawakake online saben dina. Mulane, sampeyan kudu wonder yen saben penawaran proyek asli utawa scam - jet ejector efficiency. Penawaran proyek asli minangka langkah positif tumuju gol karir panjenengan, lan tawaran proyek palsu bakal entuk dhuwit, wektu lan informasi pribadhi.

Ing artikel iki, Julia Vashneva, Semalt Customer Success Manager Senior, nyorot trik paling umum sing digunakake dening scammers proyek:

  • Apa bener bener? - Punika kesepakatan, tawaran proyek punika saé sanget tumrap kasunyatan utaminipun nalika sampeyan dipun kontak dening majikan potensial kanggé kekosongan jabatan ingkang mboten purun utawi nate mireng. Ing kasus kaya mengkono, scammers njaluk cv sampeyan saka situs proyek tanpa kabijakan privasi lan mbujuk sampeyan nganggo paket remunerasi sing ora bisa ditemtokake lan ngapusi kompetensi lan kualitas. Tetep aman kanthi masang kredensial ing situs proyek sing diverifikasi kanthi kabijakan privasi sing ketat.
  • Email Pengantar ora profesional - A scam tansah dumunung ing rinci..Scammers bakal spam ing kothak mlebu sampeyan karo email sing ora dikarepake sing akeh ngemot ejaan, tanda baca lan kasalahan gramatikal. Tetep njaga supaya ora konsisten.
  • Keterangan lan Keterangan Job Description- Job deskripsi lan syarat-syarat sing dimaksud kanggo rega calon sing ora sah ing kontes. Scammers senadyan nggabungake syarat-syarat pekerjaan sing ora sopan kanthi cara sing meh saben wong kualifikasi. Deskripsi proyek lan syarat kanggo penawaran proyek asli kudu spesifik lan jelas njaluk tingkat pendidikan lan pengalaman tartamtu.
  • Email saka akun email pribadhi sing ora klebu informasi kontak kayata jeneng perusahaan, alamat lan kontak uga bisa ngidini scam. Ing sawetara kasus, scammer nuduhaké alesan aneh kanggo nggunakake email pribadi kayata server sing mudhun.
  • Yahoo lan Instant Messenger Interviews - Yahoo cepet Messenger cukup populer karo penipuan proyek. Ora kabeh wawancara online sing palsu nanging yen sampeyan diundang kanggo siji online dadi shrewd kanthi thoroughly nggoleki perusahaan sadurunge njupuk Panggonan.
  • Yen nggoleki perusahaan online, sampeyan bisa nyana asil panelusuran dadi akurat lan langsung saka tombol search. Yen informasi sampeyan nemokake ora nambah, banjur bisa dadi scam. Scammers bisa uga nyamarake miturut jeneng perusahaan lan situs web sing sah, nanging, internet bisa mbantu sampeyan ngidhentifikasi.
  • Request for Confidential Information - Ing wayah wengi wong sing ngupayakake proyek bakal dijaluk informasi rahasia kanthi telpon utawa email utawa malah nggawe pembayaran. Iki kudu dadi tandha peringatan, lan para pencari kerja kudu ati-ati.
  • Yen majikan potensial nyuwun nggunakake akun kanggo ngirim dana utawa ngirim barang utawa dhuwit, sampeyan kudu ati-ati.
  • Yen pengusaha potensial nyuwun supaya sampeyan nggawe pembayaran sadurunge proyek wawancara utawa nyata banjur bisa dadi scam. Perusahaan sah ora bakal njaluk kasebut.
  • Paling pungkasan, ana swara batin sing menehi peringatan babagan kemungkinan proyek sing menehi sampeyan bungah.
November 28, 2017