Back to Question Center
0

Expert Semalt: Cara Scatter Scam Paypal

1 answers:

Julia Vashneva, Senior Customer Success Manager Semalt Layanan Digital, njlentrehake masalah lan enggo bareng pengalaman dheweke ing topik.

Aku bubar mutusake kanggo ngedol prau cilik kaya aku mung sethithik kanggo nggunakake, sanajan aku tresna marang segara. Boten narik kawigaten babagan kapentingan saka salah sijine kasus sing ora dikarepake. Kapisan, prau saya minangka merek lokal khusus kanggo pasar Finlandia. Aku mung ketemu aneh sade menyang wanita ing Meksiko ngendi iku bakal dadi salah siji metu. Kejabi, aku terus ngerteni kenapa wanita iki pengin model spesifik iki, sing mung ana ing Atlantik - atomizer starter kit. Kaping bakal biaya dheweke ngirim menyang Meksiko? Aku banjur mikir, kapal sing aku murah malah nggoleki kapal mil ing sakidule Atlantik. Nanging, tuku lan ngirim kapal saka Eropah ora nduweni kelayakan, utamane ngelingi kapal cilik luwih terjangkau lan gedhe ing Amerika Utara.

Aneh, panuku sing dianggep nuduhake kapentingan cilik ing prau. Dheweke ketoke kepengin tuku tanpa njupuk fisik pribadi amarga ora tau ngelingi fakta yen mung siji pitakonan ing rega digawe tanpa perlu akeh rinci. Aku banjur nyadari yen scammer ora bakal nggawe akeh pitakon babagan rega nalika padha ora tau ditujukan kanggo mbayar. Nyatane, pitakonan liyane ditrapake ing proses pambayaran tinimbang kapal dhewe utawa kepemilikan..Biasane, penjual kudu dadi pitakon ing proses pambayaran nalika pamilik nyoba otentikasi kanggo bukti kepemilikan.

Nalika mriksa obrolan kita, aku ngerteni nggunakake basa sales generik kanggo ngetokake deal. Basa bisa digunakake kanggo kabeh jenis barang sing bisa didol metu ana ing kono kapal, lan iku ora sopan lan umum ing paling apik. Luwih cundhuk rembugan, dadi katon yen Paypal minangka mode pembayaran sing bisa ditampa lan bisa ditampa. Aku guessed iku dimaksudne dadi luwih trep kanggo scam sing. Aku uga nemokake aneh yen kudu nggawe pembayaran menyang perusahaan kurir sing alamate ora cocog karo perusahaan panampa. Sajrone obrolan, panuku tetep ora nglirwakake panjalukan lan pitakonan nalika njawab mung nalika proses mandheg. Ngerti carane PayPal bisa dianggo, aku langsung temen maujud menehi hasil ana scam.

Ing nliti maneh panuku, aku nyadari paspor dheweke Inggris sanajan dheweke nggunakake alamat Meksiko lan nomer telpon. Aku uga Googled gambar profil sing aku ketemu belongs kanggo wanita liyane ing AS. Ironisipun, gambar kasebut ditampilake ing pirang-pirang situs web gendakan nalika wanita nikah miturut judhul dheweke. Sing ndadekke aku kanggo grammar dheweke, kepiye carane wanita Eropa karo paspor Inggris lan alamat Amerika nglakoni kesalahane grammatical ing obrolan? Saiki aku wis nglakoni investigasi lengkap, lan paspor dheweke gagal uji validitasku. Kabeh iku digawe saka jeneng, foto, metadata lan uga tandha.

Nalika teka kontrak, dheweke nduweni kemampuan kanggo nambah teken liyane saka apa sing diwenehake ing paspor dheweke. Ngelingi kita urip ing zona wektu sing beda-beda, katon aneh sing dituku wanita iki mangsuli kabeh emailku meh langsung. Aku nyelehake sesuatu sing amba, obrolan kasebut mecah rembugan lan pungkasane mimpin menyang pati sing alon. Ing cara kasebut aku nyingkirake sawijining scam fatal.

November 28, 2017