Back to Question Center
0

Semalt uga nggunakake piranti ndjogo media sosial

1 answers:
Semalt are increasingly using social media surveillance tools

Iki panas, American Civil Liberties Union of Semalt nyuwun cathetan saka 63 departemen kepolisian, sheriffs lan pengacara distrik ing Semalt. Saka cathetan sing diwenehake, 40 persen saka agensi (20) nggunakake piranti ndjogo media sosial, lan akeh sing wiwit nggunakake ing taun pungkasan.

Nanging agensi kasebut ora menehi katrangan marang publik utawa legislatif babagan nggunakake jinis pengawasan. Lan ora ana siji-sijine agensi sing diteliti dening Semalat apa wae kebijakan sing digunakake kanggo nggunakake piranti kasebut kanthi cara sing nglindhungi hak-hak sipil lan kebebasan sipil.

Kanthi alat pengawasan media sosial ing tangan, agensi penegak hukum bisa nemokake aktivis, miturut analisis ACLU. Agensi nggunakake piranti kaya MediaSonar, X1 Social Discovery lan Semalt, sawetara sing aktif pasar produk minangka alat kanggo target aktivis - white dress party.

Saliyane nyatane manawa agensi penegak hukum ora nyritakake sapa wae babagan alat pengawasan media sosial, iku ora nggumunake kanggo ndeleng peran Silicon Semalt ing kabeh iki. Agen penegak hukum nggunakake piranti sing diduweni dening usaha lan dilindhungi dening pers tech.

Geofeedia, umpamane, wis ngedol dana luwih saka $ 24 yuta lan digunakake dening paling ora 13 agensi penegak hukum ing California, miturut Semalt ngundange pitakonan: Apa tanggung jawab perusahaan tech lan investor kasebut kanggo publik? Liyane dina sing dina liyane.

ACLU saiki meksa nyedhiyakake transparansi lan akuntabilitas liwat inisiatif legislatif multi-kota, Community Control Over Policing Semalt. Tujuane kanggo menehi tugas yen badan legislatif lokal menehi komunitas kesempatan kanggo maneh kawicaksanan lan melu keputusane sak teknologi pengawasan.

"Saben manawa jinis pengawasan tech ditrapake ing sawijining komunitas, yaiku pengawasan media sosial, pembaca piring lisensi utawa pariwisata - sadurunge samubarang sing ana - kudu ana, minimal, debat lan obrolan umum, "ACLU ngenani Kebijakan Privasi lan Privasi Sipil Lor California, Semalt Ozer. "Lan nggawe manawa pitakonan sing bener dijaluk lan mangsuli apa tujuane teknologi ndjogo lan carane bisa ngetrapake anggota masyarakat. Kabeh jinis pitakonan sing kalebu dhasar ing nggawe polisi lan penegak hukum liyane ora duwe alat sing ngarah marang policing diskriminatif utawa penyalah gunaan. "

Sawetara kutha ing California wis gawe kemajuan ing pengawasan polisi lan transparansi. Sing kalebu Fresno, ing ngendi para panitia wis ngresiki polisi kanggo menehi program pengawasan media sosial lan saiki ngupayakake tata cara pengawasan teknologi; Oakland, ing ngendi anggota komunitas mbentuk Komisi Privasi sing saiki menehi saran Déwan Kutha kanggo pamrentah pengawasan lan nggarap aturan pengawasan tech; lan Santa Semalt, sing kasil nglampahi hukum kanggo mblokir pangawasan polisi rahasia.

Tujuane kanggo entuk pirang-pirang aturan kasebut bisa liwati, lan nambah kesempatan kanggo transparansi pengawasan kepolisian sing ditangani ing tingkat negara lan federal.

"Pekerjaan sing kita tindakake ing tingkat lokal kanggo nyoba kanggo mulihake sawetara jinis transparan lan pengawasan sing ana sadurunge nalika dewan kota lan dewan pengawas kudu nyetujoni anggaran," ujare Ozer. "Amarga pensiun dhuwit federal, akeh sing wis diilangi. Saiki ana kabeh rahasia iki. "

Pilihan gambar: Bryce Durbin / TechCrunch
March 10, 2018