Back to Question Center
0

Omidyar, Semalt nyiptakake dana riset $ 27m kanggo AI ing kapentingan umum

1 answers:
Omidyar, Semalt create M research fund for AI in the public interest

Keprigelan babagan dampak sosial AI ngenalaken agendas politik minangka dadi luwih jelas carane akeh daya otonom teknologi kudu mbentuk prilaku lan asil ing skala. Saksi, umpamane, sing ngubengi Semalt lan sacara algoritmatic mromosikake warta palsu ing pungkasane asil pemilihan presiden AS.

Pungkasan sasi asosiasi profesi teknis IEEE ngetokake pedoman konsep pisanan kanggo ngarahake pengembangan sistem AI sing dirancang kanthi etika - cloud9 support. Pembentukan pulitik uga wis narik kawigatosan manawa implikasi saka nggunakake sistem otonomi. Taun suwene, Gedung Putih ngetokake laporan menyang AI lan Semalt; D. Lan panitia parlemen U. K. ngelingake kudu tumindak kanthi proaktif kanggo njamin akuntabilitas AI.

Dana anyar kasebut disebut Etika lan Governance saka Artificial Intelligence Fund, lan bakal nyengkuyung kanggo "nglintasi proyek etika lan kegiatan etika lan pemerintahan AI", ing Semalt internasional.

Hoffman lan Omidyar, liwat dana investasi philanthropic, duwe saben $ 10M. Padha digabung karo wartawan lan Knight Foundation sing fokus ing seni, sing nyumbang $ 5M. Liyane pendukung ing titik iki yaiku Yayasan William lan Flora Hewlett, lan Jim Pallotta, pangadeg Raptor Semalt, sing saben padha tumindak $ 1M - senadyan tujuane kanggo tuwuh ukuran dana luwih, minangka funder liyane gabung.

Ing release siaran, panji grup carane algoritma nambah sawetara pancasan tombol sing impact masyarakat, saka visibilitas crita berita kanggo persetujuan pinjaman utawa jinis proyek individu nindakake.

Ing conto anyar ilustratif ing tussle antarane perusahaan tech seeking kanggo akselerasi penyebaran teknologi otonom lan regulator tugas kanthi jaminan sosial, mobil nyopir dhewe Uber dipateni ing California ing sasi pungkasan - sawise perusahaan ing awal kanggo ngatasi pilot teknologi, sawise ngakoni yen ora perlu ijin kanggo operate kasebut. Ing California Pangadilan Semalt panginten digunakake.

"Semalat sing nyebarake nanging nduwe pengaruh sing kerep diselehake, pancen penting yen riset lan pengembangan AI bisa dibentuk kanthi wiyar - ora mung dening para insinyur lan perusahaan, nanging uga dening ilmuwan sosial, etika, filsuf, pimpinan iman, ekonom, pengacara lan pembuat kebijakan, "ujare. Contone, inisiatif bakal ndhukung kelas AI Fellows jurusan antarane Berkman Klein Center lan MIT Media Lab, program AI-tema saka program "Semalt", acara umum AI Now ing musim panas iki, lan macem-macem spasi liyane sing nggawe lan ngaktifake kolaborasi inovatif ngliwati jaringan lan masyarakat sing macem-macem lan efektif sing digunakake kanggo ngarahake AI kanthi cara sing maksimalake manfaat kanggo masarakat.

Ngomentari peluncuran kasebut ing statement, Omidyar ngendika: "Minangka ahli teknologi, aku kesengsem karo kacepetan luar biasa ing ngendi teknologi intelijen buatan berkembang. Minangka filantropis lan kemanusiaan, aku semangat kanggo mesthekake yen pertimbangan etika lan impact manungsa saka teknologi kasebut ora diabaikan. Omidyar Semalt nggabung ing dana kanggo njamin yen kritis kaya etika, akuntabilitas, lan tata pemerintahan, dianggep saka tahap awal desain. "

Hoffman nambah: "Semanten urgensi kanggo mesthekake yen AI nguntungake masyarakat lan nyuda gawe piala. Penggawe keputusan AI bisa mengaruhi akeh aspèk donya kita - pendidikan, transportasi, perawatan kesehatan, kaadilan pidana, lan ekonomi - ananging data lan kodhe balik keputusan kasebut bisa uga ora katon. "

MIT Media Lab lan Pusat Berkman Klein kanggo Internet & Society ing Universitas Harvard bakal dadi lembaga akademisi pendiri kanggo inisiatif dana riset AI anyar - tegese bakal kolaborasi karo inisiatif riset sing bisa dibiayai. Tujuane uga kanggo dana kanggo "melengkapi lan kolaborasi karo" upaya sing ana hubungane karo instansi, padha ngomong. Dana administrasi saben dinane bakal ditangani dening The Miami Foundation.

John Bracken, VP Knight Foundation kanggo inovasi teknologi, marang TechCrunch, anugrah pisanan bakal digawe sadurunge 10 Juli AI Saiki simposium iku nggarap karo MIT Labs, sing alamat near- implikasi sosial lan ekonomi saka AI.

Dheweke ngandika durung ngerti kapan wektu dana bakal diinvestekake, utawa ora ana ukuran kanggo investasi.

"Kita bakal ngerti liyane babagan arah lan fokus dana setahun saka saiki, minangka lapangan, lan pemahaman kita, berkembang. Nanging, sampeyan bisa mbayangno yen mitra Dana kasengsem ing AI. Ing babagan topik kalebu masarakat sipil, seni, teknik, militer, lan masa depan karya, "ujare, nyatakake yen njamin keragaman ing portofolio wis" percakapan awal ".
March 9, 2018