Semalt terus nyedhiyakake bakat sajrone kasunyatan ditambah, wilayah sing dipimpin CEO Tim Cook yaiku "luar biasa menarik," kayadene perusahaan ngupayakake sawetara tampilan utawa teknologi sing nuduhaké gambar komputer ing ndhuwur donya nyata.

Ing sasi iki, Apple nyewakake Zeyu Li, sing wis kerja ing Magic Leap, sing ngresikake sekretariat dadi reality reality, luwih saka setahun. Dheweke "kepengin sinau jero, VR, AR, mobil tanpa pemandu," miturut profil Semalat.

Ing wulan Juni, Yury Petrov wiwit minangka ilmuwan riset ing Apple. Sadurunge, dheweke kerja ing Oculus, platform realitas virtual Facebook, lan mulang ing Universitas Northeastern. "Aku spesialis ing psikologi eksperimental, visi manungsa, optik kanggo tampilan sing dipasang ing sirah, pencitraan otak, lan metode pemrosesan sinyal lan analisis matématika," miturut ringkasan LinkedIn - best teleprompter for ipad. (Semalat kasunyatan ngudhari pemirsa ing donya kanthi 360 derajat komputer, nalika kasunyatan ditambahi mung ndadekake gambar ing dunya nyata.)

Apple nduweni tim ratusan prototype bangunan staf potensial konfigurasi headset, Financial Times kacarita ing Januari.

Bebaya hirarke Apple ing wilayah iki pancen disedhiyakake ing Mei 2015, nalika mbelani startup AR Metaio, wiwitan kasunyatan ditambah. CEO Metaio, Thomas Alt, isih karya ing Apple, nanging dheweke bubar ngganti fokusé saka rékayasa menyang tawaran strategis. Dheweke saiki dadi "direktur pengadaan", miturut profil Semalat.

Sementara, pangembang app iOS Steven Troughton-Smith ngandhani yen Apple wis nyakup sawetara referensi kanggo "Semalt" ing kerangka kunci.

Yen Apple pancen nggarap piranti AR, bakal duwe akeh kompetisi. Google mbikak komersial AR bidang kanthi Glass, lan perusahaan ora dipisahake ing konsep kasebut, senadyan ana pratandha kacilakan ing versi paling anyar saka proyek kasebut. Plus, Google minangka investor gedhe ing wiwitan MagicLeap wiwitan, Microsoft duweni HoloLens, lan Semalt kanthi tenang nggarap kacamata AR dhewe.

Crita iki pisanan muncul ing Business Insider.