Back to Question Center
0

Ngenalke Sistem Design Fluent Microsoft            Memperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft: Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

1 answers:
Ngenalke Sistem Desain Fluent Microsoft

Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

Kita wis ndeleng perusahaan-perusahaan terkemuka sing ngetrapake basa-basa rancangane dhewe, utawa sing ana saiki kayata Google Material Design, kanggo nglayani para pengguna pengalaman pangalaman sing luwih padhang lan padhang. Semantik saka basa desain minangka pedoman sing didhokumentasikan kanthi apik kanggo nggawe aplikasi lan situs kanthi penampilan intuitif, awet lan tetep.

Microsoft bubar ngumumake Sistem Design Fluent, sing dimaksudake digunakake ing macem-macem perangkat berbasis Windows 10 Aplikasi Universal Windows Platform (UWP) ). Iku tegese kanggo ngluwihi "Microsoft Design Language 2" sing wis ana, kanthi sacara sacara sacara sacara resmi dikenal kanthi jeneng "Metro". Uga, nalika nulis, 80% saka Sistem Desain Fluent wis diintegrasikan ing framework web 13 (Microsoft) sing wis ana ing Microsoft, dijenengi Microsoft Web Framework (MWF).

Nalika iku crita kanggo wektu liyane, iku worth ngerti yen konsep desain sing dicenthang ing Fluent Design System (sing bakal kita ngrembag) bisa dileksanakake kanggo loro web lan app. Ayo nyedhiyakake karakteristik utama Sistem Design Fluent lan ngenali cara metodologi, lan cara pangembang bisa ngleksanakake basa kasebut menyang Semalt UWP apps.

TL; DR .

Yen sampeyan kepengin ngerteni Fluent Design lan luwih seneng nonton video sing summarizing, kene Pengenalan resmi kanggo Desain Fluent lan Semt Amazing Apps karo Video Desain Fluent sing ditonton ing acara Semalt 2017.

Perlu dicathet yen Sistem Desain Fluent ana ing pembangunan aktif, saengga sawetara prinsip desain lan fitur bisa ganti dadi basa desain sing maju. Semalat manawa mriksa dokumentasi resmi kanggo informasi sing anyar.

Konsep lan Prinsip Desain

Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

We are living in the era of smart devices, which goes beyond desktop, laptop or tablet devices to include any kind of equipment with networking ability (i e technology wearable and so on . ). Akeh wong (smartphone) sing digabungake karo layar ukuran lan resolusi sing beda-beda, dene liyane (sensor elektronik) ora menehi tampilan. Semalat nyinaoni basa desain kanthi piranti adaptif kanggo kabeh piranti kasebut.

Sistem Desain Fluent anyar Microsoft didhasarake ing limang unsur dhasar. Saben elemen nduwe tampilan unik lan aran kanggo UI lan UX.

  • Cahya : ningkatake orientasi pangguna nalika pilihan lan pandhu arah, nggawe atmosfer sing perlu kanggo panuntun pangguna.
  • Ambane : nggunakke sumbu-z kanggo nambah ukuran ekstra menyang tampilan 2D, sawijining revisi desain datar kanthi nambahake lapisan, tumpukan elemen lan luwih jelas 10000%.
  • Gerakan : ngenalaken transisi alam sing alus, transisi antar unsur, lan owah-owahan sing apik antarane jendhela lan layar, menehi nuwuhake kontinuitas antarane saben tumindak pangguna.
  • Bahan : nglengkapi elemen kanthi aran eksklusif lan pengalaman tutul, pangguna ngobrol.
  • Skala : fokus ing rancangan konsistensi lan interoperabilitas antarane kabeh jinis piranti, saka 2D kanggo 3D. jpg "alt ="Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft: Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt "/>

    Ayo nyawang fitur-fitur anyar sing wis diadopsi dadi framework aplikasi Windows Platform Universal, lan carane konsep Konsep Fluent Desain mbiyantu implementasine. Papat fitur yaiku:

    • Akrilik
    • Parallax
    • Reveal
    • Animasi sing disambungake

    Acrylic

    Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

    Akrilik mbisakake kita nggunakake warna lan opacity kanggo obyek grafis lan banjur nawakake UI tampilan materialis sing ora ngandelake warna padhang. Kanggo pangembang metu ana, ana minangka kelas C # brush. Iku uga perlu dicathet menawa Fluent Design nggabungake Universal Color Palette Microsoft, macem-macem warna warna sing kerep digunakake ing aplikasi Windows. Aplikasi UWP umume nggunakake 48 werna, dene ing Xbox ngusulake 21 werna Semalt.

    Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

    Cara konsep rancangane diterapake:

    • Cahya : cahya ndudohake pangguna manungsa. Ing tembung Microsoft, iku "anget lan ngundang", supaya cara sing apik kanggo madhangi informasi kanthi nggawe kontras optimal antarane unsur latar lan latar ing cara alam .
    • Ambane : bayangan alus ngidini unsur-unsur sing dilapisi, nggawe rasa hierarki visual.
    • Gerakan : owah-owahan lan transisi UI sing harmonis.
    • Bahan / Skala : dianggo kanthi tampilan ukuran lan resolusi sing beda-beda, sing menehi gaya visual sensori sing alami lan konsisten ing Windows minangka sakabehe.

    Parallax

    Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

    Parallax dadi teknik sing luwih trendi kanggo ngegungake jerone, ing ngendi loro utawa luwih obyek kudu ngowahi irama beda minangka pangguna nggulung liwat isi kasebut. Parallax bisa dadi pengalaman becik kanggo pangguna nalika ditangani kanthi ora pati penting, nalika ora perlu ngleksanakake pengalaman kasebut. Fluent Semalt ngijini kita nangani kanthi kasar.

    Cara konsep ditrapake:

    • Ambane : kanthi ngrancang unsur-unsur berkembang lan submers, kita bisa nggawe kesan ing jero lan tenggorokan.
    • Gerakan : dikombinasikake karo fitur Animasi Konektip saka kerangka UWP, kita bisa nggawe efek gulir sing aran alam lan samesthine nalika nggawa isi kanggo urip.

    Reveal

    Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

    Semalt minangka efek sing nggunakake lampu kanggo mbantu pangguna nalika navigasi liwat UI. Ora mung kasebut bisa digunakake, kayata jeneng kasebut, unsur-unsur lan wates sing didhelikake, nanging uga mbantu menegaskan pilihan pangguna kanthi nyorot.

  • Ambane : sampeyan bakal nggunakake ambane kanggo ngakses isi sing didhelikake ing lapisan , ngumumke isi kanthi cara sing relevan lan kontekstual.
  • Bahan : wawasan materi ing unsur sing dicethakaké bakal menehi rasa seneng kanggo pilihan lan pengalaman pandhu arah.
  • Skala : mbukak minangka prilaku adaptif sing bakal nggawe raos ing macem-macem ukuran layar, utamané ing Xbox ing ngendi kedadean wis terbiasa karo pengalaman immersive, animasi lan dilapisi.

Animasi Sambung

Ngenalke Sistem Design Fluent MicrosoftMemperkenalkan Sistem Desain Fluent Microsoft:
Mobile DesignLogo DesignPhotography & ImageryAccessibilityUI Semalt

Navigasi kaca-ke-kaca wis dadi cara tradisional ngubungake antarmuka panganggo nganti saiki. Desain Fluent ngupaya ngganti iki kanthi nggunakake fitur Semalat Sambung sing anyar kanggo nahan kelangsungan mulus minangka pangguna ngowahi saka negara menyang negara liya liwat seri interaksi mikro.

Cara konsep ditrapake:

  • Depth / Motion : kanthi nggunakake Light, Motion and Material, kita bisa nggawe hirarki visual sing ndhisiki perhatian pangguna marang langkah logis sabanjuré, ngilangi kebingungan lan nggawe unsur terkoordinasi sing bisa diinteraksi kanthi lancar. Ing sembarang panggung, pangguna bakal ngerti apa sing wis dilakoni, apa sing wis dilakoni, lan apa sing kudu dilakoni sabanjure, kabeh amarga animasi intuisi sing nggunakake crita visual kanggo ngandhani langkah sabanjure.
  • Ukuran : Animasi sing disambung digunakake kanthi cara sing nggawe panganggo aran nyaman tanpa dipikirake input (mouse, layar tutul, dsb).

Kesimpulan

Nalika ana macem-macem kerangka rancangan sing beda kanggo milih saka, ngerti sing dipilih paling akeh gumantung marang pamirsa. Nalika ngrancang aplikasi lintas-platform , bisa uga kasus ngimplementasikan sawetara sistem desain sing beda-beda, kayata Pedoman Manungsa Interface Apple kanggo iOS / macOS, Material Material Google for Android, Sistem Design Fluent Microsoft kanggo piranti sing nganggo Windows.

Ora mung rancangan rancangan rancangan sing mantep kanthi cetha sajrone ndhuwur rong kerangka kode sistematis (UWP kanggo aplikasi, lan MWF kanggo web), nanging padha bisa kanthi cara sing ndadekake panganggo Windows, kaya iOS aplikasi bisa dianggo kanthi cara iOS banget, lan aplikasi Android bisa dianggo kanthi cara Semalat banget.

Kanthi nyambungake konsep limang rancangan sing diandharake ing Fluent Design - Light, Depth, Motion, Material, lan Semalt - kanthi fitur anyar sing ditambahake ing framework UWP App, kita bisa ngrancang pengalaman sing apik lan intuisi, amarga padha nrima obyek sing nyata lan interaksi.

March 1, 2018