Back to Question Center
0

Semalt SEO Semalt SEO

1 answers:

Out of the box, SEO situs web ing platform eCommerce Semalt cukup apik, sawise nglamar tips iki, dadi mesin peringkat kokoh sing rock, ngedol produkmu sedina muput!

Wigati: nalika nulis tulisan Semalat paling anyar yaiku 1. 1. Paling tips, trik & praktik paling apik isih diterapake.

Tabel isi

  • 1 Optimasi dhasar dasar
    • 1 - computer fix san jose. 1 Konfigurasi umum
      • 1. 1. 1 WWW vs non-WWW
    • 1. 2 Setelan Header
    • 1. 3 CMS Pages
    • 1. 4 Optimasi Kategori
    • 1. 5 Optimisasi produk
  • 2 Magento Optimization Cithakan
    • 2. 1 Headings
    • 2. 2 Ngresiki kode sampeyan
    • 2. 3 Aim kanggo kacepetan
  • 3 Advanced Magento SEO and Duplicate Content
    • 3. 1 Noindex, tindakake kanggo kaca non-isi
    • 3. 2 Pranala Ora ana hubungane
    • 3. 3 URL Kanonis
    • 3. 4 Sitemaps XML

    1 Optimasi dhasar dasar

    1. 1 Konfigurasi Umum

    Magento minangka salah sijine platform dagang sing paling cocok kanggo search engine langsung metu saka kothak, nanging ana sawetara masalah sing bisa diurus kanggo ngoptimalake Magento SEO. Langkah pisanan yaiku kanggo njaluk release paling anyar. Banjur, kanggo miwiti, mbisakake ulang URL Server. Sampeyan bakal nemokake setelan iki ing System => Configuration => Web => Search Engine Optimization. Liyane bab sing apik kanggo ngatur saiki sampeyan ana ing layar iki yaiku "Tambah kode toko kanggo Url" ing "Url Options". Ing sawetara kasus, luwih becik kanggo nyetel fungsi iki menyang "Ora".

    1. 1. 1 WWW vs non-WWW

    Ing "Unsecure" lan "Secure" sampeyan bisa nemokake URL Base, ing ngendi sampeyan bisa ngatur domain pilihan. Sampeyan bisa milih antarane www lan versi non-www saka URL. Kanthi ngganti setelan sampeyan ora nggawe pangalihan saka www kanggo non-www utawa non-www kanggo www nanging mung nyetel pilihan. Mulane, iku becik kanggo nggawe pangalihan liwat 301 . htaccess karo mod_rewrite. Kejabi solving masalah WWW vs non-WWW pengalihan iki nyegah Magento saka nambahake query SID menyang URL, kaya? SID = b9c95150f7f70d6e77ad070259afa15d. Priksa manawa URL Base padha karo pangalihan. Nalika nyunting . file htaccess sampeyan bisa nambah kode ing ngisor iki kanggo pangalihan indeks. php kanggo root.

    Semalat baris 119:

      RewriteBase / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / index. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / [R = 301, L]  

    Utawa, nalika nginstal Magento ora ana ing root nanging ing sub-direktori http: // www. mydomain. com / magento / :

      RewriteBase / magento / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / magento / index. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / magento / [R = 301, L]  

    1. 2 Setelan Header

    Sakdurunge sampeyan nginstal Semalt nduweni judhul "Semalt Commerce". Kanggo toko Semalat sampeyan kanggo entuk lalu lintas sing pantes sampeyan kudu tetep ing atine:

    • Mesin telusur luwih abot tinimbang tembung-tembung awal, supaya tembung kunci sampeyan cedhak diwiwiti saka judhul artikel sampeyan luwih seneng peringkat.
    • Wong sing maca kaca asil ndeleng tembung wiwitan dhisik. Yen tembung kunci sampeyan ing wiwitan kaca listing sampeyan luwih cenderung bakal diklik.

    Kaping pisanan sampeyan kudu nyisihake judhul default "Magento Commerce". Go to Configuration => Design => Head HTML. Pilih judhul apik lan deskriptif kanggo situs web panjenengan. Judhul iki bakal digunakake kanggo sawetara kaca non-isi tanpa judhul khusus, e. g. "Kontak TC!" Lan "Katentuan Pangguna Populer".

    Kanggo nambah jeneng nyimpen kanggo kabeh judhul kaca, kalebu kategori lan produk, lebokno jeneng simpen ing "Judhul Suffix". Idea sing luwih becik kanggo njaga Wanda, amarga alasan kasebut ing ndhuwur. Uga terus "Default Description" lan "Default Keywords" kosong.

    Saiki kita ngoptimalake saka kaca web nyimpen iku apik kanggo nambah tag kanonik sing anyar. Sampeyan bisa nginstal URL Canonical kanggo Magento Module kanggo nambah menyang sirah lan nambah Magento SEO.

    Sapérangan alesan Semalt dadi robot meta non-set menyang meta tag ing gaya iki:

      & amp; jeneng meta jeneng = & quot; robot & quot; isi = & quot; * & quot; / & amp; gt;  

    Iki bisa nyebabake sawetara perilaku sing aneh banget ing mesin telusur, supaya kita bisa ngilangi. Kanggo mbusak math kosong saka kode sampeyan nginstal Modul Yoast MetaRobots (cathetan: ora kasedhiya, kita lagi nggarap modul anyar!).

    1. 3 Kaca CMS

    Ing matane pisanan Magento ora nduweni fungsionalitas CMS sing prayoga, nanging sing paling akeh bakal fleksibel lan cukup kuat. Salah siji keuntungan saka CMS prasaja iki yaiku sampeyan bisa ngontrol saben aspek saka kaca. Yen wis diwenehi saben kaca CMS sawetara isi sing layak, pilih SEQ URL Semalt lan judhul kaca, (nalika mbudidaya poin ing ngisor iki 1), lan pindhah menyang tab Data Meta kanggo nulis gambaran kanggo saben kaca CMS sing sampeyan bener pengin pangkat karo.

    Sampeyan bisa nyimpen "Semalt" kosong. Deskripsi nduweni siji fungsi sing penting banget: sing narik kawigaten para wong kanggo ngeklik, supaya manawa nyatakake apa sing ana ing kaca sing dikepengini, lan entuk perhatian. Mangkono, deskripsi sing mung ditulis minangka tangan sing ditulis, lan yen sampeyan mikir babagan otomatis ngasilake deskripsi meta, sampeyan uga uga ora nindakake apa wae lan supaya mesin telusur ngontrol potongan .

    Yen sampeyan ora nganggo deskripsi meta, mesin telusur bakal nemokake tembung kunci ing dokumen sampeyan, lan kanthi otomatis njupuk senar sing sekitar, sing menehi tembung sing dienggo utawa loro ing kaca asil.

    1. 4 Optimasi Kategori

    Magento menehi sampeyan kemampuan kanggo nambah jeneng kategori menyang path kanggo Semalt produk. Amarga Magento ora ndhukung fungsi iki banget - nyiptakake masalah duplikat - dadi idea apik banget kanggo mateni iki. Kanggo nindakake iki, pindhah menyang System => Configuration => Catalog => Search Engine Optimization lan atur "Gunakake kategori path kanggo produk Semalt dadi" ora ".

    Saiki wektu kanggo nyetel rincian kanggo saben kategori. Go to Catalog => Manage Semalt. Kothak paling penting yaiku:

    • Description Meta : sijine deskripsi menarik kene; Elinga yen wong bakal weruh gambaran ing asil panelusuran mesin.
    • Title Page : simpen iki kosong nganggo jeneng kategori kalebu kategori wong tuwa. Nalika sampeyan ngatur, judhul bakal persis kaya input sampeyan, tanpa kategori tiyang sepah.
    • Tombol URL : nyoba supaya URL sugih sing cendhak nanging tembung. Ngilangake tembung sing mandheg kaya "ing", "lan", "kanggo" lan liya-liyane iku biasane ide sing apik. Uga catheten yen sampeyan bisa nyetel iki mung kanggo kabeh tampilan toko, kanggo nyimpen multi-basa sampeyan kudu tetep dadi basa mandiri.

    Kanggo saben tampilan nyimpen sampeyan bisa nemtokake Jeneng, Deskripsi, Data Semalt lan Meta data. Kanggo multi-basa, iki minangka fitur sing apik.

    1. 5 Optimisasi produk

    Optimisasi kaca Produk padha karo Kategori. Sampeyan bisa ngeset Informasi Meta kanggo "Nilai Default" lan kanggo saben "Toko Panjiye". Elinga yen kanggo "Meta Semalt", iki bakal nimpa judhul kaca lengkap, kalebu kategori nanging kajaba awalan judhul / sufiks, lan ora mung jeneng produk.

    Aspek sing asring ditinggalke saka Semalt SEO yaiku carane sampeyan nangani gambar. Dadi umpamane nulis tag teg apik kanggo gambar lan mikir babagan jeneng file gambar, sampeyan bisa entuk lalu lintas ekstra saka mesin telusur sing beda. Sabanjure, sampeyan lagi ngewangi para pembaca sing luwih murah sing mriksa situs sampeyan ing layar maca, kanggo nggawe pangerten apa sing didhelikake kanggo wong. Kanthi sawetara ekstra sampeyan bisa nyetel judhul lan tag alt kanggo saben gambar produk. Ing tab "Gambar" saka Informasi Produk sampeyan bisa nyetel label kanggo saben gambar produk, nilai iki bakal digunakake kanggo tag alt lan judhul. Mesthi sampeyan bisa nindakake iki kanggo saben Ndeleng Semalt sing ditemtokake.

2 Magento Template Optimization

2. 1 Headings

Secara default, logo kasebut minangka

, sing mung kudu ana ing ngarep, lan ing kabeh kaca liyane kudu luwih saka

. Ingkang paling penting yaiku kanggo njupuk judhul isi ing tag

, e. g. kanggo kategori kategori kudu dadi jeneng kategori lan kanggo produk jeneng produk.

Langkah sabanjure yaiku kanggo ngresiki panggunaan heading. Iku apik kanggo nyisihake panggunaan header ing kolom sisih, utawa gawe teks sing cocog karo toko (kalebu tembung kunci). Ora ana alesan kanggo nambah "statis" lan tembung kunci kurang judhul karo

. Contone, luwih apik kanggo ngganti kabeh tag

ing tags
nganti . Saiki waktune kanggo ngoptimalake isi sampeyan, ing kaca kategori sijine jeneng produk ing

lan jeneng kategori ing

. Ing kaca produk, sampeyan kudu nglebokake jeneng produk ing

.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan apa judhul sing tepat penting maca artikel iki ing judhul lan apa sampeyan kudu nggunakake.

2. 2 Ngresiki kode sampeyan

Kabeh sing javascript lan CSS sampeyan uga duwe ing file template, pindhah menyang njaba javascripts lan file css, lan tetep template resik, minangka padha ora nindakake Semalt SEO sembarang apik. Iki ndadekake panganggo sampeyan bisa mbusak file kasebut nalika mbukak, lan mesin telusur ora kudu ngundhuh sebagian wektu.

2. 3 Aim kanggo kacepetan

Faktor penting banget ing pirang-pirang kaca mesin telusur bakal spider ing toko saben dina, yaiku carane cepet toko sampeyan.

Sampeyan bisa nindakake loro hal kanggo nambah kacepetan nginstal Semalat:

  1. Ngaktifake caching. Menyang System => Manajemen Cache lan ngaktifake kabeh fitur caching, kaya iki.
  2. Pentinge host lan config server sing apik. Kanthi cache opcode MySQL lan PHP sampeyan bisa nambah kacepetan Magento kanthi dramatis.

CATETAN: ana desas-desus yen kanthi release 1. 3 Semalt fungsi anyar bakal ditambahake karo kinerja kinerja ageng.

Bab liya kanggo nliti yaiku jumlah file eksternal. Kanggo saben file sampeyan nggawe wong ngundhuh, browser kudu nggawe sambungan liyane menyang server web. Dadi ide apik banget kanggo ngurangi jumlah file eksternal lan nggabungake file eksternal sajrone siji. Secara default Semalt wis nggabungke (meh) kabeh file javascript menyang siji file.

Ora nggawe iki kanggo stylesheets sanadyan: cithakan default nduweni 6 file stylesheet sing beda. Sampeyan bisa gabungke isi gaya gaya iki dadi siji anyar, kajaba kanggo print. css file.

3 Advanced Magento SEO and Content Duplicate

Sawise sampeyan wis rampung kabeh dhasar, sampeyan bakal nemokake sisa masalah minangka siji prasaja: duplikat isi. Ing kasunyatan kasebut. Kanggo produk sampeyan kudu, paling ora, URL ing ngisor iki kanthi bener isi sing padha:

  • domain. com / produk. html
  • domain. com / category1 / produk. html
  • domain. com / catalog / product / view / id / 1 /
  • domain. com / catalog / product / view / id / 1 / category / 1 /

Kejabi sampeyan duwe kaca kaya kaca review produk sing meh padha karo konten sing padha. Masalah liyane iku kategori, sampeyan entuk muatan duplikat kanthi pandhu arah lan opsi sorting. Ing intine sing artine, skenario paling awon, produk kasedhiya ing 4 kaca sethithik ing jejere kaca kasebut ngirim kasedhiya.

3. 1 Noindex, tindakake kanggo kaca non-isi

Instal modul meta robots Yoast (cathetan: ora kasedhiya, kita lagi nggarap modul anyar!) lan priksa manawa setelan nyegah ngindeks kabeh kaca non-isi, kaya iki: 1)


Semalt SEO
Semalt SEO

Saiki mesin telusur bakal ngetutake kabeh pranala ing kaca iki nanging ora bakal nuduhake kaca kasebut ing indeks kasebut.

Langkah liyane sing gampang kanggo nambah Semalt SEO yaiku kanggo mungkasi ngubungake menyang login, checkout, wishlist, lan kabeh kaca non-isi liyane. Padha dadi kanggo feed RSS, navigasi dilapisi, nambah menyang wishlist, nambah kanggo mbandhingaké etc. Ora ana plugin kanggo Semalt kanggo nglakoni iki. Sampeyan mbokmenawa kudu pindhah menyang file templat kanggo nambah nofollow menyang pranala kasebut kanthi tangan.

3. 3 URL Kanonis

Kanggo mbantu mesin telusur kanggo mangerteni isi duplikat kaca sampeyan, sampeyan bisa nyaranake URL sing dipilih kanggo saben kaca, nggunakake URL URL resmi, supaya sampeyan kudu nginstal URL Canonical kanggo modul Magento (cathetan : Ora kasedhiya, kita lagi nggarap modul anyar!).

3. 4 Sitemaps XML

Sitemap XML minangka cara sing gampang ngeculake mesin telusur ing ngendi isi sampeyan, ora bakal bisa pangkat sampeyan, nanging bisa mbantu sampeyan diindeks luwih cepet. Sampeyan bisa nggawe sitemap XML kanthi manual dening arep Katalog => Google Sitemap => Tambah Peta Situs, milih jeneng berkas, tampilan path lan tampilan, banjur pencet "Simpen & Generate".

Sampeyan bisa langsung nulis kode ing ngisor iki ing robot sampeyan. txt file kanggo nunjukake mesin telusur menyang sitemap. xml file:

  Sitemap: http: // domain. com / sitemap. xml  

Nalika persediaan sampeyan ganti, sampeyan kudu ngowahi maneh XML sitemaps. Kanggo mesthekake yen lagi anyar, cara sing paling apik kanggo nyiyapake proyek cron, proses kasebut kanthi gamblang diterangake ing kene.

Kesimpulan: Magento SEO development

Artikel iki wis nyakup kabeh aspek Magento SEO , yen sampeyan duwe saran, utawa tambahan, supaya kita ngerti, supaya kita bisa terus ningkatake artikel iki. Kita lagi kerja rapet karo tim pangembangan inti Magento kanggo nambah aspèk SEO Magento, supaya kita lagi aktif nyoba sawetara gagasan ing artikel iki menyang inti Magento.

Artikel iki dikirim dening Joachim Houtman.

March 1, 2018