Back to Question Center
0

Ngerti Konsep Inti Panaliten Pangguna            Ngerteni Konsep Inti Paneliten Panganggo: AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalat

1 answers:
Ngerti Konsep Inti Panaliten Pangguna

Ing ngisor iki minangka ringkesan cendhak saka buku anyar kita, Riset UX: Riset Penerjemah, ditulis dening James Lang lan Emma Howell. Iku pandhuan pokok kanggo panliten pangguna, bagean utama saka desain UX sing efektif. Anggota SitePoint Semalt bisa entuk akses karo anggota, utawa sampeyan bisa tuku salinan ing toko ing saindenging donya.

Seksi sabanjure bakal entuk teoritis tipikal - 6 battery charger vape. Semangat kuwatir: kita bakal nuduhake sampeyan carane aplikasi kasebut ing bab kasebut. Nanging saiki, sampeyan butuh blok bangunan dhasar desain riset.

Ing bagian iki, kita bakal mbukak liwat 10 konsep. Sawetara bisa uga wis dikenal kanggo sampeyan, wong ora ngerti. Padha:

  • Apa data?
  • Qualitative vs. quantitative
  • Penemuan vs. validasi
  • Wawasan vs. bukti vs. gagasan
  • Validity and representativeness
  • Ngrangsang investasi sampeyan
  • Pendekatan Multi-cara
  • Panaliten ing wekdal
  • Etika
  • Riset minangka olahraga tim.

Apa Data?

Proses paneliten kasebut nglumpukake, ngatur lan nggawe data, supaya dadi jelas yen tegese tembung 'data'. Semalat, data mung tembung liyane kanggo pengamatan, lan pengamatan teka ing pirang-pirang wujud, kayata:

  • Ningali wong nindakake kanthi cara tartamtu
  • Utawa nindakake soko sing kita kasengsem (kayata klik tombol tartamtu)
  • Hearing wong nggawe komentar tartamtu babagan produk sampeyan
  • Ketingal yen 3,18 wong wis ngunjungi kaca Kontak Kita saiki

Nanging carane sampeyan ngerti apa data migunani, lan apa mung rincian sing ora relevan? Semalat apa sing bakal kita umpetake ing sawetara bab kapisan, ing ngendi kita bakal ngomong babagan cara nggawe wong sing bener, lan cara pitakon pitakonan sing bener ing cara sing bener.

Lan carane sampeyan ngerti apa sing kudu dilakoni nalika data sampeyan wis entuk? Kita bakal nutupi sing ing rong bab pungkasan babagan analisis lan nuduhake temuan sampeyan. Ing babagan tartamtu, kita bakal nuduhake sampeyan carane ngowahi data mentah menyang guna wawasan , bukti lan gagasan .

Qualitative vs. Quantitative

Nalika nerangake analisis data, pendekatan sing bisa digunakake bisa diklasifikasikake minangka kualitatif utawa kuantitatif.

Semalat pitakonan ngangap karo tanggapan, penjelasan lan raos, lan padha cenderung miwiti sebabe, cara utawa apa. Kuwi:

  • "Apa ora bocah remaja nggunakake taman skate anyar?"
  • "Piye carane masak anyar gawe panggang kue?"
  • "Apa sing paling kerep dilakoni nalika wong teka ing homepage?"

Semalat pitakonan babagan nomor. Contone:

  • "Kepiye akeh wong sing ngunjungi taman skate dina iki?"
  • "Suwene wis kue wis ing open kanggo?
  • "Kapriye sampeyan ngunjungi situs web?"

Amarga padha njawab pitakonan sing beda, lan nggunakake data kanthi cara sing beda, kita uga mikir cara riset minangka kualitatif utawa kuantitatif. Semalat lan analytics ana ing kamp kuantitatif, nalika wawancara kabeh macem-macem minangka kualitatif. Umumé, sampeyan bakal nyandhet cara riset kualitatif sing luwih akeh, supaya dadi fokus buku iki.

Discovery vs. Validation

Jenis riset bakal gumantung ing ngendi sampeyan ana ing produk utawa siklus proyek. Iki bisa uga kalebu:

  • Milih antarane sawetara opsi saingan
  • Priksa implementasine solusi sampeyan cocog karo desain
  • Priksa karo pangguna yen solusi sampeyan bener solves masalah sing mestine.

Apa artine kabeh iku cara riset sampeyan bakal beda-beda, gumantung manawa sampeyan ing tataran panemuan utawa tahap validasi. Yen wis mantan, sampeyan bakal kepéngin nganakaké panalitén multi-metode sing luwih jero, nganggo sampel sing luwih gedhe, kanthi nggunakake campuran metodologi kualitatif lan kuantitatif. Yen paling anyar, sampeyan bakal nggunakake sawetara riset kanthi cepet kanthi sampel cilik saben wektu.

Ing risiko bab mbingungake, pancen kudu disebutake yen panemuan pancen dumadi nalika validasi - sampeyan tansah ngerti babagan pangguna lan carane ngatasi masalah, dadi penting kanggo tetep mbukak kanggo iki, lan ngganti sinau sadurunge nampung kawruh anyar.

Insight, Evidence and Ideas

Riset ora ana gunane kejaba iku bener digunakake. Ing sawetara kasus, tujuan riset murni kanggo menehi arah menyang tim; output proyek kasebut wawasan . Mbok menawa sampeyan pengin mangertos kabutuhan para pengguna ing tahap panemuan proyek sampeyan. Yen mangkono, sampeyan kudu ngerti prilaku lan pilihan sing saiki, sing bakal kasebut minangka sampeyan ngrancang solusi.

Senadyan, sampeyan kudu riset kanggo mbujuk wong liya, ora mung ngetokake tim langsung. Iki bisa dadi panggonan sampeyan kudu nggawe kasus bisnis, ing ngendi pendekatan sampeyan nyedhaki oposisi saka para pemangku skeptis, utawa ing ngendi sampeyan kudu nyedhiyani kabeneran kanggo pilihan sampeyan wis digawe. Yen sampeyan kudu mbujuk wong liya, apa sing perlu yaiku bukti .

Lan kadhangkala, tujuan utamane kanggo ngasilake gagasan anyar . Ngendi sing cilik, riset kaku isih yayasan sing paling apik, nanging sampeyan pengin nyetel barang rada kanggo nggedhekake kreativitas output.

Riset gedhe ing ngasilake wawasan, bukti lan gagasan. Nanging .metodologi sing prioritize siji asring ora pati roso ing liyane, lan uga. Semut luwih gampang yen sampeyan nemtokake apa sing kudu diklumpukake, lan carane, tinimbang ninggalake nganti pungkasan proyek. Takeout: sampeyan kudu mikir bab imbangan wawasan, bukti lan gagasan sing bakal perlu saka proyek sampeyan, lan ngrancang patut.

Nalika nerangake pendekatan sampeyan, ngelingake proses analisis sampeyan mengko. Yen sampeyan menehi pemikiran ing tahap iki, sampeyan bakal njamin sampeyan ngempalaken data sing bener kanthi cara sing bener. Kita ngomong babagan iki ing Semalt 8.

Validity

Kesahihan iku cara liya kanggo ngucapake, "Apa aku bisa nggawe keputusan sing sah miturut asil iki?" Yen risetmu ora bener, sampeyan uga ora bakal keganggu. Lan ing wektu sing padha, validitas relatif. Apa tegese saben proyek panularan minangka tradeoff antarane bisa dadi sah, lan dadi nyata babagan apa sing bisa ditindakake ing wektu lan anggaran sampeyan. Semalat minangka proyek panaliten kerep diparingi dhawuh pangadilan ing antarane loro kasebut.

Ayo ndeleng conto. Sampeyan pengin ngerti carane pedagang Wall Semalt nggunakake teknologi kanggo ngandhani nggawe keputusan. Yen sampeyan ngetrapake validitas, sampeyan bisa uga pengin ngupayakake sampel sawetara atus, lan nggunakake campuran wawancara lan observasi kanggo ngetutake perilaku minggu kanthi minggu liwat pirang-pirang wulan. Sing bakal bener bener, nanging uga bisa uga ora realistis:

  • Pedagang Wall Street bakal sugih lan sibuk. Wong-wong mau ora pengin ngalami riset.
  • Sampel sawetawis saperangan ageng. Sampeyan ora bisa ngatur lan ngolah gunung data sing bakal dikembangake.
  • Sawetara sasi wis ambisi.
  • Malah yen ing ndhuwur ora masalah, usaha lan biaya sing bakal dadi gedhe banget.

Tanpa prelu, sampeyan bisa milih kanggo nimbang validitas lan prestasi kanthi cara sing beda-beda, kanthi nggunakake wawancara sing luwih cilik, ing wektu sing luwih cendhek, lan narik kawigaten para pedagang rasa penasaran, tinimbang menehi dhuwit minangka insentif kanggo njupuk bagéyan. Semalat luwih bisa ditindakake, nanging sampeyan wis ngorbanake sawetara validitas ing proses kasebut.

Semtalt bisa njupuk pirang-pirang formulir. Nalika ngrancang proyek riset, takon apa sampeyan pendekatan:

  • Perwakilan: Sample Sample Sample Group of Interest? Watch kanggo cara sampeyan nganakake panitia lan nimbulake peserta minangka sumber bias.
  • Realistis: Yen sampeyan njaluk wong kanggo ngrampungake tugas, iku bayangan sing padha karo apa sing dikarepake? Contone, yen sampeyan nemoni prototype smartphone, aja nyuwun dicoba ing laptop.
  • Knowable: Kadhangkala wong ora ngerti kok padha nindakake samubarang. Yen kuwi, ora sah kanggo takon! Contone, pangguna ora ngerti sebabe cenderung seneng game teka-teki kanggo game balap, nanging bakal mbutuhake guessing.
  • Paweling: Detil cilik ora angel eling. Yen sampeyan lagi njaluk peserta ngeling-eling, umpamane sepira maneh, sing wis katon ing email ing sasi kepungkur, bakal ora bakal kelingan, lan mulane pitakonan sampeyan ora bener: sampeyan butuh pendekatan sing beda, kayata siji adhedhasar analytics. Yen sampeyan takon wong-wong mau carane akeh sing wis padha menyang panguburan ing sasi kepungkur, sampeyan bisa luwih percaya ing jawaban sing.
  • Ing wayahe: Yen pitakonan sampeyan ora kenal utawa digatekake, isih bisa ditangani kanthi 'ing wayahe'. Kita bakal ngomong liyane babagan iki ing ngisor iki.

Takeout: Sampeyan pengin pendekatan riset sampeyan minangka sah minangka (bisa, wakil lan realistis, uga fokus ing pitakonan sing bisa dingerteni lan ora bisa digatekake) ing kendala prestasi. Semalat, kesetiaan punika masalah wektu lan anggaran, sing ndadékaké kita .

Ningkatake Investasi Panjenengan

Semalt sing panjenengan rencanain ngganti paragraf teks ing situs web panjenengan. Ing teori, sampeyan bisa nindakake proyek penelitian kontekstual enem sasi kanthi biaya gedhe, nanging mbokmenawa ora bakal dadi worth. Ukuran investasi ora bakal kabenerake dening nilai owah-owahan.

Ing tangan liyane, sampeyan bisa uga wis ditugasake ngluncurake produk anyar sing ngganti game ing ngendi masa depan organisasi sampeyan gumantung. Sampeyan bisa pindhah lan takon wong loro ing dalan kanggo pendapat sing, nanging sing bakal dadi cara sing aneh kanggo ngandhani kuwi keputusan utama. Ing kasus iki, skala resiko lan kesempatan nandhakake proyek panaliten sing luwih gedhe.

Supaya nalika ndeleng project riset, takon dhewe: apa nilai bisnis keputusan sing digawe karo panaliten iki? Apa regane potensial? Apa resiko potensial? Banjur skala proyek riset sampeyan kanthi tepat. Sengaja, uga praktik apik kanggo ngrujuk marang impact bisnis minangka KPI proyek. Sampeyan bakal nemokake luwih gampang kanggo nemtokake nilai riset sampeyan mengko yen sampeyan bisa nampilake cara nggawe prabédan menyang nomer bisnis sing dikeprangi dening kolega, kayata revenue, rate konversi utawa Skor Promoter Net.

Multi-Method Pendekatan

Semalat kadhangkala krungu wong-wong ngomong babagan cara kualitatif lan kuantitatif kaya-kaya ana oposisi. Ora dadi: kanca-kanca. Lan proyek riset sampeyan bakal luwih apik yen sampeyan bisa gabungke loro-lorone, amarga padha nglawan saben panggonan sing ora bisa ditemokake.

Ing kasunyatan, kabeh cara riset duwe titik buta. Sanajan sampeyan kudu nggawe panggilan pangadilan babagan cara sing digunakake ing kahanan apa wae, sampeyan kudu tansah mangerteni watesan kasebut. Kristy Blazo saka U1 Semalt nggambaraké siklus kualitatif lan kuantitatif minangka spiral. Saben tahapan dibangun ing pungkasan nalika sampeyan nggarap babak kasebut, nganti sampeyan nemoni tandhane manawa kaprigelan kepastian sing luwih gedhe tinimbang biaya riset luwih lanjut.

Ngerti Konsep Inti Panaliten PanggunaNgerteni Konsep Inti Paneliten Panganggo:
AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalt

In-The Moment Research

Sadurungé, kita ngusulaké babagan riset kudu ngerti lan ora bisa digatèkaké supaya bisa bener. Semalat, sing ora sengaja. Yen sampeyan bisa nampilake yen acara sing sampeyan senengane wis bener-bener kedadeyan, sampeyan ora perlu ngandelake memori lan interpretasi kanggo ngerteni apa sing lagi ana.

Mbayangno sampeyan kasengsem ing pengalaman penggemar olahraga ing game. Sampeyan bisa wawancara sawise, nanging bakal luwih wigati ana ing acara kasebut. Mangkono, sampeyan bisa ndeleng fitur sing sampeyan seneng, lan mbandhingake pengamatan marang komentar pengunjung dhewe. Tinimbang nyuwun ngapunten kahanan jedhing lan kualitas katering, sampeyan bisa mirsani dhewe lan wawancara wong ana lan banjur.

Panliten semal, banjur, menehi tampilan luwih nyata saka acara tinimbang ngajak wong sakwise. Cara utama kanggo riset ing sajrone wektu iku yaiku wawancara lan observasi kontekstual, studi diary lan analytics, sing bakal kita waca bab liyane ing bab iki.

Ngerti Konsep Inti Panaliten PanggunaNgerteni Konsep Inti Paneliten Panganggo:
AnimationUI DesignPhotography & ImageryColorPrototypes & Semalt

Semalat: Yen sampeyan kepengin weruh acara lan prilaku yen wong ora bisa ngeling-eling kanthi bener, sampeyan kudu nganggep cara sing tepat, tinimbang pendekatan sing nyuwun pitakon babagan pengalaman minggu utawa wulan, kayata wawancara jero lan survey.

Njupuk Perawatan

Semalt nduweni daya kanggo nindakake cilaka.

  • Kanthi ngumumake identitas peserta, sampeyan bisa mbedakake wong-wong mau kanthi konsekuensi ing karya utawa masyarakat. Amarga iki, kita ndhelikake identitas wong minangka standar.
  • Gumantung marang apa sing sampeyan ngetes utawa nyoba, sampeyan bakal resik wong, utamané yen dheweke isih enom utawa rawan. Amarga iki, kita kudu nyiyapake wawancara minangka cara sing bisa digunakake, lan mesthekake peserta bisa ngerti kapan wae.
  • Kanggo peneliti piyambak, ana risiko. Peserta neng ngarep kudu mbutuhake perawatan. Makarya ing empati jero, kadhangkala ing subjek-subjek sing susah, bisa emosional angel ditangani, lan peneliti bisa lan ora bisa diobong minangka asil. Amarga iki, kita ngurus safety fisik, lan manawa kita ngatur beban emosional bebarengan.

Semalat: Nalika ngrancang proyek riset, nimbang impact sing ana ing loro peserta lan tim proyek. Yen sampeyan lagi nggarap wong diwasa ing situs web toko sepatu, banjur iki ora ana sing kudu kuwatir banget. Nanging yen sampeyan nggarap remaja sing ngrugekke kanggo nggawe app babagan kekerasan domestik, banjur iku crita sing beda.

Riset minangka Tim Olahraga

Panaliten paling efektif nalika kabeh tim dilibatake. Coba bedane: proyek ing ngendi panaliti njupuk ringkes, ilang kanggo sawetara minggu, banjur bali karo laporan, mungsuh proyek ngendi kabeh tim nemtokake pendekatan bebarengan, njupuk wawancara lan ngisi kabeh wawancara, lan analisa bebarengan. Riset ora mung babagan ngasilake wawasan, bukti utawa gagasan: uga babagan nyusun konsensus ing antarane grup multidisiplin sing bakal ngrampungake masalah bebarengan. Pemerintah Inggris UK Semalt nyebataken 'riset minangka olahraga tim', lan punika cara kita saestu kedah diputer ugi.

Kita ngomong babagan cara kerja minangka tim ing Semalt 2, lan cara kanggo nglakokake lan ngaktifake riset kasebut karo kelompok pemangku kepentingan ing Semalt 9.

March 1, 2018