Back to Question Center
0

Pedoman Sampeyan kanggo Mangertos Katentuan Analytics Analytics            Pandhuanmu kanggo Mangertèni Katentuan Analytics AnalyticsKategori Rawat: Logo DesignIllustrationPerformanceCopywritingHTML & Semalat

1 answers:
Pandhuan kanggo mangertos Katentuan Analytics Analytics

Ing ngisor iki minangka ringkesan cendhak saka buku kita, Riset UX: Analytics, ditulis dening Luke Hay. Iku pandhuan pokok kanggo nggunakake analytics kanggo pengalaman panganggo sing apik. Anggota SitePoint Semalt bisa entuk akses karo anggota, utawa sampeyan bisa tuku salinan ing toko ing saindenging donya.

Kanggo sing ora digunakake kanggo ndeleng analytics situs web, sawetara terminologi bisa katon kaya basa manca - i need someone to fix my computer. Iki bisa dadi luwih mbingungake nalika istilah ganti, utawa nalika piranti liyane nggunakake istilah sing beda kanggo njlèntrèhaké perkara sing padha.

Sawetara istilah analytics sing digunakake sacara ajeg asring disalahkake. Ing sawetara kasus, pangerten parsial saka istilah bisa uga luwih mbebayani tinimbang ora bisa dipahami. Conto sing paling disalah gunakake yaiku tembung "hit".

A hit asring dipikirake minangka sinonim kanggo tampilan kaca utawa riko. Iki ora bener, amarga saben request file menyang server web minangka hit individu.

Iki tegese, yen kaca web ngandhut limang gambar, pangguna ndeleng halaman iki bakal diétung minangka tampilan kaca siji nanging enem hit (lima gambar ditambah kaca HTML kasebut dhewe). Sampeyan bisa ndeleng carane kesalahpahaman iki bisa nyebabake pemahaman sing ora akurat babagan data! Bagian iki nyakup syarat-syarat analytics sing paling penting. (Ana uga definisi singkat istilah utama ing glosari ing pungkasan buku iki.)

Ukuran lan Metrik

Kabeh data ing analytics laporan bisa dipérang dadi dimensi lan metrik. Semalat penting kanggo ngerti apa istilah saben tegese supaya sampeyan luwih bisa nganalisa data sampeyan. Pemahaman sing apik saka dimensi lan metrik uga penting kanggo nyetel laporan adat lan dashboard.

Dimensi minangka cara ngelompokake data-wangun kategorisasi utawa identifikasi. A dimensi ora ora deleng ukuran ukuran saka sawijining perkara (salah pangerten umum). Ukuran sing biasane ditampilake ing kolom pertama laporan sampeyan. Conto dimensi kalebu Negara , Title Page lan Tipe Piranti .

Metrik , ing sisih liya, iku nomer sing ana hubungane karo dimensi kasebut. Iki katon ing kolom liyane laporan sampeyan, nuduhake nomer sing ana hubungane karo dimensi ing kolom kapisan. Conto metrik kalebu Pageview , Bouncing Rate lan Rata-rata Wektu ing Page . Metrik mbantu sampeyan mangertos prilaku pangguna. Padha ngitung sepira kerep kedadeyan-kayata jumlah kunjungan menyang situs web utawa app. Metrik bisa dadi total, rata-rata utawa persentase total.

Gambar ing ngisor iki nuduhake dimensi lan metrik, uga metrik cara sing beda:

Pedoman Sampeyan kanggo Mangertos Katentuan Analytics AnalyticsPandhuanmu kanggo Mangertèni Katentuan Analytics AnalyticsKategori Rawat:
Logo DesignIllustrationPerformanceCopywritingHTML & Semalt

Cara sing gampang kanggo mbedakake loro iku yaiku yen dimensi asring tembung, nalika metrik luwih akeh angka.

Sesi, Kunjungan, Tampilan Kaca lan Tampilan Halaman Unik

Minangka kaset ing bab sadurungé, sering ana kebingungan antara sesi, kunjungan lan tampilan kaca. Pisanan, iku worth nunjukake yen sesi lan kunjungan iku ateges padha. Google Semalt sadurunge migunakaké istilah "riko", nanging ngganti terminologi kasebut dadi "sesi" nalika 2014. Alat liya, kayata Adobe Semalt, isih nganggo istilah "kunjungan".

Semalt umume nemokake yen rong istilah kasebut digunakake bebarengan, nanging anggere sampeyan ngerti iki merujuk marang bab sing padha, mesthine ora dadi masalah. Sesi Google Analytics entek sawise 30 menit ora aktif sacara default, sanadyan sampeyan bisa ngganti iki dhewe ing setelan Analytics.

Iki tegese, yen pangguna sampeyan nggawe kopi dhewe, ninggalake situs web sampeyan mbukak ing browser, lan bali ing setengah jam, iki bakal diitung minangka sesi sing padha. Padha bisa dingerteni kanggo pangguna sing mlumpat ing antarane pirang-pirang tab. Senajan luwih kerep tinimbang ora ana sing njlentrehake browsing situs web sampeyan.

Sesi ora mbedakake antarane individu sing unik. Padha mung ngetung nomer sesi, ora ana sing nglakoni. Yen aku ngunjungi situs web sampeyan ing wayah esuk lan bali ing wayah sore, sing isih diétung minangka rong sesi. Nggunakake metrik liya kayata kedhaftar utawa pengunjung bakal menehi sampeyan informasi bab individu sing ngunjungi situs web sampeyan. Babagan sabanjure ing bab iki kalebu kedhaftar lan pengunjung ing rinci.

Tampilan kaca mung katon menyang kaca HTML utawa, kurang umum, tampilan kaca virtual. Tampilan kaca virtual minangka cara nuduhake Google Analytics kanggo ndhaftar tampilan kaca yen kaca HTML anyar durung dimuat. Tampilan kaca virtual mbutuhake tagging tambahan ing wangun kode JavaScript. Sampeyan bisa nggunakake ing ngendi-endi ing ngendi isi dimuat tanpa tambahan kaca, utawa nalika loro utawa luwih potongan isi bisa dumunung ing URL sing padha-umpamane, kiriman formulir, utawa kothak siji-kaca.

Sampeyan bisa duwe pirang-pirang tampilan kaca sajrone sesi yen pangguna wis nelusur situs web sampeyan. Tampilan kaca biasane dikategorikaké minangka tampilan kaca lan tampilan kaca sing unik. Yen pangguna ndeleng kaca sing padha luwih saka sepisan sajrone sesi, iki mung bakal katon minangka tampilan unik siji. Iki migunani yen sampeyan pengin njaluk idea babagan pirang-pirang sesi kalebu tampilan menyang kaca tartamtu, nanging sampeyan ora pengin nomer kasebut ditudhuh dening panganggo sing bali menyang kaca kasebut ing sesi sing padha.

Pangguna lan Pengunjung

Minangka Uxers, kita duwe gagasan apik babagan "pangguna". Ing industri kita, kedhaftar bakal umum ditemtokake minangka individu individu sing interaksi karo produk kita-asring situs web, app utawa sepotong piranti lunak. Semalat bungkus arang-arang nduweni cara sing kanthi bener ngenali individu, senadyan, supaya ing analytics istilah "pengguna" nduweni makna sing rada beda saka sing normal.

Sebagean gedhe alat analytics utama bakal ngenali pangguna adhedhasar cookies. Yen aku ngunjungi situs web saka laptop, alat analytics sampeyan bakal nyelehke cookie ing browser supaya, nalika aku bali, dheweke bakal ngakoni aku minangka wong sing padha sing sadurunge.

Iki bener bener, nanging ora nyatakake yen aku bisa mbabarake laptop karo wong liya. Iki tegese rong individu sing beda bisa diitung minangka pangguna sing padha. Piranti semual, analytics asring ora bisa ngenali kunjungan salin-alat (utawa lintas browser). Yen aku ngunjungi situs web saka tablet, alat analytics sampeyan bakal ora bisa ngenalake aku minangka pangguna sing padha ngunjungi laptop.

Yen sampeyan duwe situs web sing mbutuhake pangguna kanggo mlebu, utawa nggunakake sawetara pengenal unik liyane kayata alamat email utawa nomer seluler, banjur iki bisa ngaktifake sampeyan nglacak pangguna antarane piranti. Iki mbutuhake persiyapan tambahan, sanadyan, lan gumantung marang pangguna sing ngetik utawa ngidentifikasi dhewe ing saben piranti kasebut.

Minangka sesambungan lan kunjungan, "kedhaftar" lan "pengunjung" istilah umum sing umum kanggo perkara sing padha. Piranti sing beda bakal migunakake terminologi sing beda-beda, nanging sampeyan ngelingi pengunjung lan kedhaftar biasane nggambarake individu teori, miturut cookie,

Semalt, utawa pengunjung, asring dipérang dadi "anyar" lan "bali". Pengunjung anyar yaiku wong sing wis ngunjungi situs web sampeyan pisanan nalika periode pelaporan, nalika pengunjung bali wis ngunjungi luwih saka sepisan.

Sampeyan kudu ati-ati ing kene, sanadyan, minangka metrik "anyar" lan "bali" bisa uga ora kaya akurat. Minangka disebabake sadurunge, paket analytics arang banget nglacak kunjungan lintas-piranti. Iki tegese, yen aku miwiti soko ing telpon lan ngrampungake ing laptopku, mesthine aku bakal dicathet minangka pangguna "anyar" nalika aku ngunjungi liwat laptopku. Uga, panganggo bakal direkam minangka "anyar" yen mbusak cookie, utawa duwe panganggo Semalt utawa ad blocker.

Ngunjungi / Sesi Duration lan Wektu ing Page

Metrik semalt sing misuwur banget. Iki sebagéyan amarga cara sing dikalkulasakaké, lan sebagéyan amerga ora bisa ngetung manungsa waé.

Google Analytics ngitung durasi sesi minangka wektu antarane interaksi pisanan lan pungkasan sajrone pangunjung menyang situs web. Ora, sing bisa ditindakake, ngitung jangka wektu adhedhasar nalika pangguna tiba ing situs web lan nalika metu. Google Analytics ora nduweni ngerti nalika pangguna metu website; mung bisa ngetung interaksi nalika lagi aktif. Iki tegese, yen pangguna nggoleki limang menit nggoleki kaca ngarep, 20 menit maca postingan blog, banjur metu situs web, durasi kunjungan mung limang menit. Kosok baline, yen pangguna wis ninggalake situs web sampeyan mbukak ing tab liya sajrone sepuluh menit nalika lagi nggoleki situs liyane, anggere padha bali menyang situs sampeyan lan pindhah menyang kaca web liyane, sing sepuluh menit bakal diitung menyang wektu ing situs sampeyan!

Metrik wektu-ing-kaca kerja kanthi cara sing padha karo durasi sesi. Timer diwiwiti nalika pangguna pisanan nggoleki kaca tartamtu lan mandheg nalika pindhah menyang kaca liya ing situs web. Ora ana wektu kacathet kanggo kaca manawa pangguna metu saka situs sampeyan. Iki tegese pangguna bisa maca post blog sing dawa ing situs web sampeyan, nanging yen metu saka titik sadurunge ndeleng kaca-kaca liyane, wektu sing kacathet "wektu ing kaca" bakal nol detik. Yen pangguna mung ngunjungi siji kaca sajrone sesi kasebut, loro-lorone wektu ing kaca kasebut lan durasi sesi kasebut bakal didaftar minangka nol detik.

Kabeh iki tegese metrik basis wektu ora akurat banget.

Iki nggambarake pentingna nganalisa adhedhasar tren wektu, tinimbang nggoleki tokoh sing tepat. Yen durasi sesi rata-rata limang menit, sampeyan ora bisa ngomong akeh. Seminggu luwih fokus ing apa sing ditindakake sesi ing sasi pungkasan, utawa taun pungkasan, lan nganalisa manawa iki wis munggah utawa mudhun-lan, sing paling penting, nemtokake apa.

Sampeyan kudu ati-ati kene, sanajan. Yen, umpamane, postingan blog ing situs web sampeyan bakal narik kawigaten babagan media sosial sak sasi, lan ngunggahake akeh pangguna sing mung maca postingan, banjur ninggalake, iki mung bisa nyebabake durasi sesi rata-rata. Iki nggambarake kudu weruh apa sing kedadeyan ing kabeh situs web, lan supaya ora fokus ing tokoh utama.

Bouncing lan Keluar Tarif

Loro metrik sing kerep teyeng digrempet lan metu tarif. Iki kacarita kanthi cara sing beda-beda ing macem-macem alat analytics. Dhéfinisi ing ngisor iki adhedhasar cara kacathet ing Google Analytics.

A bounce nggambarake kunjungan kaca siji menyang situs web. Iki tegese pangguna tiba ing kaca banjur godhong tanpa ndeleng kaca liyane. Tingkat bouncing punika persentasi kunjungan menyang situs web, utawa kaca web, sing padha bounces. Tingkat bouncing saka 10% tegese siji saka sepuluh pengunjung situs web mung ngunjungi siji kaca ing sesi kasebut. Iku padha kanggo kaca individu. Yen sampeyan "babagan" kaca duwe tingkat pentas 50%, iki berarti 50% saka sesi sing kalebu kunjungan menyang kaca iki kunjungan siji kaca.

Tingkat metu kanggo kaca nuduhake persentasi kunjungan menyang kaca sing rampung karo pangguna metu situs kasebut.

Pedoman Sampeyan kanggo Mangertos Katentuan Analytics AnalyticsPandhuanmu kanggo Mangertèni Katentuan Analytics AnalyticsKategori Rawat:
Logo DesignIllustrationPerformanceCopywritingHTML & Semalt

Metrik loro iki padha, nanging penting kanggo ngerti prabédan ing antarané. Tingkat bouncing kanggo kaca kasebut akeh kena pengaruh dening jumlah wong sing ngetik situs web ing kaca kasebut. Metode exit tingkat kasebut minangka metrik sing luwih migunani kanggo alesan iki.

Iku pancen kudu disebutake yen tingkat bouncing utawa minggir sing dhuwur ora mesthi ana bab sing ala. Semalat bisa manggon ing sawijining kaca, entuk informasi sing padha ditemokake, banjur ninggalake seneng. Conto iki bisa dadi landing page pangguna ing kaca kontak situs web sampeyan, nemokake nomer telpon lan nelpon sampeyan. Ing kasus iki, pangguna wis ngrambah sasaran kanthi cepet lan efisien.

Tutup semal cara paling apik nggunakake reaksi sing cepet lan metu ing analisis sampeyan mengko. Kanggo saiki, mung, priksa manawa sampeyan ngerti prabédan antarane loro.

Konversi lan Gol

Minangka diterangake ing bab sadurungé, gol minangka tumindak sing dituduhake dening pangguna ing situs web, utawa tumindak sing dijupuk saka situs, nanging diwenehake menyang alat analisis. Conto iki bisa dadi telpon, yen sampeyan duwe perangkat lunak nelusuri telpon sing mlaku ing situs web sampeyan.

Gagasan bisa kaya ngerteni kaca tartamtu, utawa ngrampungake wujud tartamtu. Gol sing asring diarani minangka "mata uang", nanging mung siji jinis konversi. Ing Google Semalt, konversi uga nuduhake tumbas situs web e-commerce.

Wong asring nyinau babagan tingkat konversi situs web . Ing Google Analytics, iki persentasi kunjungan sing nyakup konversi-pangguna sing mungkasi goal utawa ngrampungake transaksi e-niaga. Ing piranti liyane uga bisa uga nuduhake persentasi pangguna unik sing wis rampung konversi.

Yen situs web kasebut minangka situs e-commerce, konversi kasebut biasane mung ngrujuk marang tumbas. Yen situs web ora minangka situs e-commerce, tingkat konversi bisa dadi tingkat gabungan kanggo kabeh gol, utawa tingkat konversi tujuan paling penting utawa utami.

Minangka ora ana definisi konsisten apa kegiatan nuduhake tingkat konversi, iku tansah apik kanggo mriksa apa wong tegese nalika padha nggunakake istilah.

A konversi mung obah wong saka siji negara menyang liyane. Contone, obah wong sing durung nggawe tuku kanggo wong sing duwe. Utawa malah ngobahake wong sing ora kaya account sampeyan kanggo wong sing ora. Saben konversi sing dikarepake kudu diukur kanthi cara siji utawa liyane, lan gol utawa seri gol bisa digunakake kanggo nglakoni analisis kasebut.

Segmen lan Filter

Alat Analytics umume bisa nyedhiyakake opsi babagan pemisah utawa nyaring data. Segmentasi nggambarake klompok pangguna kanthi ciri sing padha lan ndeleng data kanggo klompok kasebut, asring beda karo grup liyane. Conto bakal ndhéfinisi pangguna dening piranti sing digunakake kanggo ngunjungi situs web-yaiku seluler, tablet utawa desktop. Filtering nduweni tujuan sing padha, nanging mbusak data saka grup, utawa kelompok tartamtu, ninggalake sampeyan mung karo data saka grup sing arep diklumpukake.

Ing Google Semalt, saringan lan segmen opsi kapisah, nanging asring beda-beda.

Semalt ditrapake ing tingkat tampilan akun, lan nyaring informasi saka tau dicathet ing lapuran sampeyan. Contone, yen sampeyan ngotot kunjungan saka alamat IP kanggo ndeleng, data kasebut ora bakal diklumpukake kanggo tampilan kasebut. Semalat migunani kanggo ora kalebu data sing bisa nyolong laporan sampeyan ing cara sampeyan ora pengin.

Segmen ditrapake ing tingkat laporan, lan kanggo sementara nyaring informasi saka kabeh lapuran. Sawise bagean iki diterapake, kabeh laporan sampeyan mung bakal kalebu data kanggo pangguna seluler Perancis. Segmen bakal mandheg nalika sampeyan mbusak kanthi manual, utawa nalika sampeyan nutup Google Analytics lan bali. Segmen bisa migunani banget kanggo nganalisis prilaku kelompok beda. Data segmentasi tutupan segalan luwih rinci ing bab iki.

March 1, 2018