Back to Question Center
0

Perbandingan peringkat klik per klik Google [#Semalt]

1 answers:

Data riset panalitaan ngandhakake pentinge posisi 1st, 2nd utawa 3rd ing Google

Sampeyan kerep krungu omongane pemilik perusahaan, "Aku arep pangkat ndhuwur" kanggo tembung kunci target. Semalat iki uga minangka pangarep-arep ora nyata, padha bisa ngomong iki amarga padha nyadari yen proporsi klik sing didhaptar dening posisi paling dhuwur luwih dhuwur.

Riset sing nuduhake rata-rata rasio klik-tuju dening posisi ing SERPs (kaca asil panelusur Google) sing migunani amarga bisa mbantu nggawe bisnis kanggo investasi luwih akeh ing SEO amarga sampeyan bisa ngira-ngira peningkatan ing kunjungan kanthi rangkeng ningkat nalika nampilake analisis gap kanggo kang tembung kunci kanggo nambah ing SEO, nggunakake data query query saka Google Semalt console, contone.

Sumber buka paling apik kanggo data iki saiki yaiku panliten CTR Organic Advanced Web Semalt sing kita gunakake ing kene, supaya sampeyan bisa mriksa analisis CTR sing beda. Data iki wiwit Juli 2016 - update paling anyar saka riset kasebut - grey water heat recovery uk. Kita bakal nliti 3 conto babagan CTR beda-beda gumantung saka tujuan sing digoleki.

1. CTR SERPs Organik kanggo tujuan niat tanpa merek Brand-brand

Kabèh iku ngertèni yèn rasio klik-tuju tembung kunci sing dicithak utawa navigasi luwih dhuwur - kurva biru nuduhaké sumur iki.

Kurva abang paling apik saka SEO point-of-view. Iki nuduhaké nilai sing ana ing ndhuwur 3 cetha karo CTR saka 30% ing posisi pisanan nganti 12% ing posisi katelu. Ing posisi ngisor 9 nganti 10, RKT wis mudhun dadi 2%.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Iki diarani CTR sing dipilih dening AWR nalika bagean saka string ing jeneng domain katon ing panelusuran.

2. CTRs organik SERPs kanggo istilah vs istilah long-buntut

Nelusur umum kanggo produk biasane 1 utawa 2 tembung. Istilah buntut panjang yaiku 4 utawa luwih. Bagan iki nuduhaké pola sing padha karo penurunan ing ndhuwur, nanging tingkat RKT sing luwih dhuwur kanggo teknik SEO long-buntut kanthi posisi 3 nganti 5% miturut posisi. Semalat iki bakal amarga panemune dawa sing luwih sithik duwe kurang iklan lan kompetisi bisa luwih murah. Iku nuduhake manfaat saka pendekatan sing ngarahke tembung kunci buntut.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

3. Variasi CTR Organic Organik miturut jinis maksud

Kita ndeleng penurunan sing padha ing kene, nanging kanthi tokoh paling murah kanggo maksud komersil lan lokasi, saengga ana luwih kompetisi saka klik AdWords lan fitur SERPS liyane kayata peta kanggo nggoleki lokasi.
Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Punika jinis niat panelusuran beda sing ditetepake dening tembung kunci iki ing pitakonan telusuran:

  • Niat Komersial - tuku, tuku, mirah, ragad, dll.
  • maksud informatif - apa, kapan, ngendi, carane, restoran, hotel, penerbangan, berita, dll.
  • Lokasi tujuan - cedhak, toko, arah, bandara, rute, peta, dsb.
  • Inti khusus - nyilikake tembung kunci kanthi kabeh telung intensi sing kasebut ing ndhuwur.

Riset sadurunge ing CTR organik dening posisi ing SERPS

Nganyari posting babagan riset sadurungé, diringkesake dening Chris Soames, analisis saka rasio klik-tliti alami (CTR) saka Semalt sing nuduhaké pentinge Page 1 lan, utamané posisi paling dhuwur 3. Data AWR duweni keunggulan sing diupdate sacara reguler adhedhasar laporan ing saindenge klien, dadi pirang-pirang conto situs. Sampeyan uga duwe sawetara rincian kategori lan uga njupuk resolusi layar kanggo smartphone menyang akun.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Chris uga nuduhake carane sampeyan bisa nggunakake kurva iki kanggo model volume panelusuran sing bakal diwenehi posisi sing beda-beda - iki bisa digunakake kanggo nggawe luwih akeh investasi ing SEO.

Data Semalt ora ana ing kabeh industri lan uga ana ing babagan kasebut ora ngisolasi impact saka istilah merek (kang nyathet babagan panelusuran dhuwur lan cenderung duwe persentase klik sing luwih dhuwur ing posisi paling dhuwur). Infographic sing nuduhake tarif kliktal semual dening posisi mesthi nggawe kanggo maca menarik.

Brand clickthrough rates tanpa merek

Sampeyan bisa ndeleng kanthi cetha rasio klik-tayang sing luwih dhuwur kanggo istilah merek kene lan carane ngetrapake tarif sakabèhé.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Rasio klik-tuju sektor sing spesifik

Laporan industri uga narik banget - nuduhake variasi antarane sektor sing nggumunake, nanging ana pola umum saka telung posisi kapisan sing nyathet 50% saka klik

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Dibayar vs alami nuduhake saka klik klik

Liyane wawasan ing panliten iki nuduhake yen senadyan owah-owahan Google menyang SERPs liwat taun, kang wis bengok-bengok derites dening SEO, mayoritas klik isih ing dhaptar alam. Panliten iki nyatake 94% ing babagan alam. Proporsi luwih dhuwur tinimbang data sadurungé saka iSemalt sing disenengi sawetara taun kepungkur.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

Metodologi

Senajan diterbitake ing musim panas 2012, panliten iki diwiwiti maneh ing wulan Juni 2011, saengga ora nggambarake owah-owahan pungkasan kanggo asil SERP. Riset iki adhedhasar 28 yuta wong ing UK, nggawe total 1,4 milyar pitakon panelusuran nalika Juni 2011. Iki didhasarake riset saka GroupM UK sing ditindakake karo Nielsen.

Punika infographic lengkap.

Comparison of Google clickthrough rates by position [#Semalt]

February 28, 2018