Back to Question Center
0

Semalt: Cara ngatur URL nganggo karakter diacritic

1 answers:

Aku kepikiran carane nangani URL sing cocog karo senar sing diacritic , , ǚ , ' ). URL ing ngendi karakter diacritic diowahi dadi ASCII sing paling cedhak, kayata Rånades på Skyttis i Ö-vik diowahi dadi ranades-pa-skyttis-io-vik .

Nanging gumantung saka basa sing cocog, konversi kasebut bisa uga ora bener - ray ban rb 2140. Contone ing basa Jerman , ü kudu dikonversi dadi ue lan ora mung u 3) minangka 2) Bayern München minangka bayern-muenchen :

http: // www. bundesliga. de / en / liga / klub / fc-bayern-muenchen / index. php

Nanging apa sing uga aku weruh, yaiku browser bisa nampilake karakter non-ASCII nalika padha-encoded ing URL , yaiku pendekatan Wikipedia wis milih, kanggo conto http: // de. wikipedia. org / wiki / FC_Bayern_M% C3% BCnchen kang dituduhake minangka:

Semalt: How to handle URLs with diacritic characters

Mulane aku ngelingi pendekatan ing ngisor iki kanggo nggawe URL slug:

-

Ngonversi string nalika ngganti karakter non- ASCII sing dianjurake Representasi ASCII : Bayern München -> bayern-muenchen 3)
- Ngonversi string menyang penyandi persen : Bayern München -> bayern_m% C3% BCnchen -ganti jeneng 301 pangalihan saka versi

menyang versi

Versi

URL bisa digunakake kanggo tujuan pemasaran (e. g. mywebsite. com / bayern-muenchen ) nanging URL sing bakal ditampilake ing baris browser bakal dadi versi URL (e). g. mywebsite. com / bayern-münchen ).

Sampeyan bisa nemtokake masalah tartamtu kanthi pendekatan iki? (Wikipedia ora dilakoni lan aku kepengin ngapa, kejaba yen ora perlu mlebu pasar URL )

February 13, 2018
. Kanggo nampilake URL kanthi bener ing browser web, sampeyan kudu nggunakake karakter "UTF-8" nalika persentase URL enkode slug sampeyan. Deleng: Apa cara sing bener kanggo URL nyandi kode Unicode?
  • Yen ana akeh karakter sing dienkode ing URL sampeyan, bisa nggawe URL luwih akeh maneh. Contone, conto akeh karakter Jepang sing ditampilake ing teks internasional lan encoding URL:
    • http: // www. dmoz. org / World / Japanese / オ ン ラ イ ン シ ョ ッ プ / 地域 別 · エ ス ニ ッ ク / ア ジ ア / 日本 /
    • http: // www. org / Dunia / Jepang /% E3% 82% AA% E3% 83% B3% E3% 83% A9% E3% 82% A4% E3% 83% % E3% 83% 97% E5% 9C% B0% E5% 9F% 9F% E5% 88% A5% E3% 83% BB% E3% 83% 83% E3% 82% AF /% E3% 82% A2% E3% 82% B8% E3% 82% A2 /% E6% )
  • URL sampeyan ora tansah bakal ditampilake karo karakter internasional. Ana sawetara kasus sing bakal ditampilake URL sing dienkode karo akeh tanda-tanda%.
    • Panelusur lawas
    • Nalika URL disalin lan disisipake (umpamane menyang forum)

  • Ngilangi diacritics ing URL mungkin OK, nanging ora bisa kanggo kabeh karakter internasional (kaya Cina lan Jepang). Sampeyan uga bisa gumantung basa: ü bisa diganti nganggo ue ing basa Jerman, nanging mung kosong u .

    Aku arep kanggo pendekatan sing pertama, yaiku:

    1. ngganti kabeh diacritic dening mitra sing bisa dingerteni ing basa kasebut (kanggo conto, Münschen kanggo Munschen),
    2. banjur mbusak kabeh diacritic sing isih kanthi ngganti karo huruf latin-1 tanpa accentuated
    3. banjur ngganti spasi kanthi garis sithik (lan sawetara garis gedhe kanthi siji sing siji).

    Banjur URL sampeyan bakal diwaca dening pengunjung lan dikemas karo mesin Search Engine.

    Mung milih pilihan sampeyan ing halaman resmi banjur ora ana diskusi, nanging transfer jus link sampeyan minimal, nggunakake rumus sing panganggo sing ngetik nganggo diacritic bakal pengin diakhiri ing diacritic . sampeyan bakal nemtokake potensial sampeyan :-)