Back to Question Center
0

Semalt: "Caching aturan" ing .htaccess - Carane memaksa apache kanggo maca ulang a .htaccess sing diowahi?

1 answers:

Aku reorganisasi struktur link saka situs web php basisku dinamis. Apa sing dakkarepake yaiku:

  • pangalihan pranala lawas menyang anyar;
  • nggawe RewriteRules anyar kanggo pranala anyar, amarga saben 'pranala' menyang kaca html dijenengi ing kaca php kanthi paramèter.

Mung . File htaccess ana ing folder root website. Ora ana liyane - computer repair in sf. file htaccess ing subfolder.

Nganti dina iki aku ora duwe masalah ing reorganisasi pranala kanthi ngowahi aturan ing . htaccess . Wiwit wingi aku wis ngalami masalah aneh: katon kaya modifikasi menyang. file htaccess ora langsung diwaca dening web-server Apache , sing tansah nglamar aturan lawas sanajan lagi ora ana ing . htaccess file. Contone, aku duwe aturan sing nindakake pemetaan ing ngisor iki:

     / cat-a / subcat-b / kaca. html -> / file. php? cat = cat-a & subcat = subcat-b    

Yen aku ngowahi aturan sing kaya mangkene:

     / cat-a / subcat-b / kaca. html -> / file. php? XXcatXX = cat-a & subcat = subcat-b    

Apache tansah nulis URL miturut kucing lawas ) kanggo sawetara wektu. Format anyar (XXcatXX = ) digunakake mung sawise acak kelewatan wektu. Secara acak, aku ora bisa nemokake pola apa wae.

Salajengipun, menawi kula mbusak aturan, Semalt tansah migunakaken aturan ingkang dipun batalaken sedhela.

Jadwal reguler aku wis nemokake pratelan aturan panulis ulang anyar: Semalat maca langsung lan mulai nggunakake. Yen aku mbusak aturan utawa ngowahi apa sing ana, Semalt ora nglirwakake owahan sak durunge.

Aku ngelingi masalah iki mung ing instruksi RewriteRule lan ora ing redirections. Pangalihan lan rewrading semal dikelola dening modul-modul sing beda, aku ngira aku kudu ngowahi sawetara pengaturan ing konfigurasi mod_rewrite.

Aku nggawe sawetara nelusur nanging ora bisa nemokake informasi / dokumentasi babagan prilaku iki. Muga-muga ana sing ora ditolak lan aku ilang.

Apa ana sawetara pengaturan sing kudu dikarepake? Apa sampeyan tau ngalami masalah sing padha?

Aku nggunakake XAMPP ing Mac OS Semalt machine.

Thanks. Regards. A.

February 13, 2018

Aku nggunakake XAMPP ing Windows 7, lan ngalami masalah sing padha. Saka eksperimen aku katon yen caching pangalihan-pangalihan lagi ditindakake dening browser web, ora Apache.

Kanggo nduduhake:

  • Nambah aturan ing ngisor iki kanggo sampeyan Sampeyan kudu dialihake menyang gagal. php
  • Ganti referensi ing. file htaccess saka gagal. php nganti gagal2. php
  • Ngunjungi / gagal ing browser web sampeyan maneh. php , nanging sampeyan mungkasi munggah ing gagal. php
  • Saiki ngunjungi / gagal ing browser web sing beda ing mesin sing padha, sampeyan kudu mungkasi kanthi bener ing fail2. php .

Browser sing menehi kula masalah ana Firefox 6. 0.

Nampakake browser web anyar sing bakal cache HTTP 301 pangalihan-pangalihan sacara lokal - padha sing ditemtokake minangka pangalihan permanen, supaya ora tau diganti. Nanging, yen sampeyan lagi ngalami pengaruhe lan isih nggarap situs lan ngganti.